?10,5 Medya?da konuştu

 ?10,5 Medya?da konuştu

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın Ahmet Akın olacağını sanıyorum?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?10,5 Medya?nın konuğu oldu. Sarı, Pınar Çetindemir´in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı ve Gazeteci-Yazar Tufan Dalgıç´ın sorularını yanıtladı.

Halkın sahip çıkmadığı veya benimsemediği politikacıların hiçbir zaman başarılı olamayacağına dikkati çeken Sarı, ?Yıllardır politikanın içindesiniz. Politika içinde bulunmaktan memnun musunuz?? şeklindeki soruyu, ?Politikaya girdiğim için pişmanım. Çünkü politika yaptığım yıllar boyunca kendimin, eşimin ve çocuklarımın hayatlarını da heba ettim? dedi.

Partilerin, korkmadan ve hiçbir şeyden çekinmeden politika yapmaları gerektiğine dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Partiler, ortam ve koşullar ne olursa olsun, politikayı gerçek kimliklerini çekinmeden ortaya koyarak yapmalıdırlar. Çünkü halk, partilerin belirsiz kimliklerini kabul etmiyor ve böyle partilere oy vermiyor.?

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI AHMET AKIN

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partisinin Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın, yüzde yüze yakın şekilde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını tahmin ettiğini vurgulayan Sarı, ?Bence de Ahmet Akın, bu adaylık için en uygun isim. Güler yüzüyle her kesimi kucaklıyor ve çok seviliyor? diye konuştu.

GÜNEY MARMARA BİRLİKTELİĞİ SÜRMELİ

2009 yılında, Sedat Pekel´in Bandırma Belediye Başkanlığı döneminden beri Güney Marmara´daki CHP´li belediyeler arasında başlayan işbirliğinin sürmesi gerektiğine dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

?6 ilçeden oluşan Güney Marmara´da toplanan vergi, Balıkesir´in tüm vergilerinin % 50´sini aşıyor. Keşke bu birliktelik çok eski yıllarda başlasaydı. O zaman hiçbir güç veya ?Balıkesir lobisi´ denilen oluşum, Bandırma´nın çoktan hak ettiği il olmasını engelleyemezdi. Güney Marmara´daki bu güç birliği, sivil toplum kuruluşlarını da içine alarak sürmeli.?



Anahtar Kelimeler: Medya konuştu
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu