Gönen`e müjdelerle geldi.

Gönen`e müjdelerle geldi.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF.DR.VEYSEL EROĞLU GÖNEN'DE AÇILIŞLAR YAPTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu Gönen ‘de  12 tesisin inşaatlarının açılış ve temel atma merasimi için geldi. 

Balıkesir AKP Millet Vekilleri Ali Aydınoğlu, A. Edip  Uğur, M. Cemal Öztaylan, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Kaymakam Hüseyin Parlak Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Sarıköy Belde Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, DSİ 25.Bölge Md.Nazmi Koçak, AKP Gönen İlçe Başkanı Av. Servet Bıyık, Muhtarlar ve halk açılışa katıldı.

Bakan Eroğlu Balıkesir’e 12 yeni tesis yatırımlar yapılıyor ve 75 milyon tl mal olacak.74.407.593tl ye mal olacak 12 adet işin 6 adeti sulama projesi, 6 adeti de taşkın koruma ve rüsumat kontrol tesisi olacak.

Tesisler ile 57.280 dekar tarım alanı sulacak,10 yerleşim yeri taşkından korunacak. Tahirova sulamasında Sinekçi, Çifte çeşmeler, köyleri ne ait. 48.900 dekar tarım alanının sulanması hedeflenmektedir.

Proje ile yılda dekar başına 433. tl toplam yılda 21.173.700 tl net gelir artışı elde edilmesi planlanmakta. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gönen’de Kaymakam Hüseyin Parlak Tahirova dan yaptıkları görüşme ile şartellere basarak temelleri attılar.

Bakan Eroğlu ``Balıkesir’ daha çok yatırımlarımız var sırası geldiğinde hepsini yerine getireceğiz. Bu açılan 12 tesisimiz Ülkemize ve halkımıza  hayırlı olsun.`` dedi. Ahmet Kamil Ilgazlı-Gönen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false