Havutça,``Ceylanpınar savaş alanı gibi``

Havutça,``Ceylanpınar savaş alanı gibi``

CHP vekili Namık Havutça, bandırma Denizcilik Fakültesini kim engelliyor?``

CHP ilçe Başkanlığınca düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Milletvekili Namık Havutça, Milli Eğitim haftası dolayısı ile Öğretmen, öğrenci ve velilerin yaşadıkları sıkıntıya değinerek, tüm olumsuzluklara rağmen umut ışığını kaybetmeyen Eğitim dünyasına başarı temenni ederken, yakın zamanda döndüğü sıcak bölge Güneydoğu gezisi izlenimlerini anlattı.

Namık Havutça yarın kutlanacak Kurtuluş Bayramı programı içinde düşüncelerini anlatarak, Bu program içinde konuk edecekleri CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu`nun katılımı ile dünyaya barış mesajları vereceklerini kaydetti.

Namık Havutça 10 yıllık AKP iktidarında Bandırma bölge olarak hiçbir kaynaktan hakkı olanını alamadığını, Bandırma`da bugün resmi kayıtlara göre 8 bin, gayri resmi kayıtlara göre 15 bin işsiz bulunduğubu söyledi.

Havutça özellikle Üniversite kenti olan Bandırma`da 5 bin dolayında yüksek öğrenim kurumu öğrencisi bulunduğunu, buna karşın Kredi yurtlar kurumunun inşa ettiği yurt kapasitesinin 500 olduğunu söyledi.

% 10 luk bir kapasite ile yüksek öğrenimin hak etiği noktaya ulaşmasındaki engellerin ortadan kadırılamadığına dikkat çeken Havutça 2009 yılında bakanlar kurulu kararı ile kurulup dekanı atanan Denizcilik fakültesinin hala ve neden açılmadığını, ve  bunun engelleyicilerinin kim olduğunu sordu.




Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli