AYVALIK'TA ‘NEDİM ÖZDEMİR`İN AYAK SESLERİ

AYVALIK

Ayvalık ilçesinde Küçükköy eski Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi`nden (MHP) Ayvalık Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıkladı.

Ayvalık ilçesinde Küçükköy eski Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi`nden (MHP) Ayvalık Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıkladı.

Özdemir, MHP`de bölünme devrinin kapandığını artık birlik ve bütünlük zamanı olduğunu söyledi.

Ayvalık ilçesinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Küçükköy eski Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, Cumhuriyet Meydanı Lara Kafe`de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile Ayvalık Milliyetçi Hareket Partisi`nden (MHP) Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

‘2008 YILININ ‘EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI’ ÖDÜLÜ ALDI”

Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Beldesinde 1999–2004 ve 2004 – 2009 dönemleri arasında iki dönem başarılı bir belediye başkanlığı yapan, ‘2008 Yılının En İyi Belediye Başkanı Ödülü’nü alan ve belde halkının beğenisini kazanan “Efsane Başkan” yakıştırması yapılan Muhammed Nedim Özdemir, Türkiye`de marka olarak zeytin ve zeytinyağı yanı sıra Ayvalık’ı turizm daha da geliştirip uluslararası turizme açacağını söyledi.

ÖZDEMİR, “MHP`DE BİRLİK VE BÜTÜNLÜK ZAMANI”

MHP`de bölünme devrinin kapandığını artık birlik ve bütünlük zamanı olduğunu söyleyen MHP’den Ayvalık Belediye Başkanlığı aday adayı Nedim Özdemir, Ayvalık için uygulayacağı projelerine açıklık getirdi.

MHP Genel Merkezinin kimi belediye başkana dayı olarak gösterirse diğer aday adaylarının onun arkasında destekçisi olacağının altını çizen Ayvalık Belediye Başkanlığı aday adayı Nedim Özdemir, Ayvalık`ta yapılacak çok şey olduğunu bunu da MHP`nin güçlü kadroları ile yapacaklarını bildirdi.

“AYVALIK`TA ZEYTİNCİLİKTE BİR MARKAMIZ VAR AMA”

"Ayvalık`ı ilk olarak dünya turizmine marka olarak tescil ettireceğiz. Ayvalık`ta turizmin yanı sıra Ayvalık`ta zeytincilik Türkiye`de marka olarak yerini almak zorundadır. Bir markamız var ama o markamız tescil edilmesine rağmen piyasada kullanılmıyor önceliğimiz budur" diyen Belediye Başkanlığı aday adayı Nedim Özdemir, "Büyükşehir kanunu ile çok şey değişmiştir. Ayvalık`ta birçok kişi çıkıyor “şunu yapacağım, bunu yapacağım” diyor ama bu görevler Büyükşehir kanunuyla belediye başkanının birçok görevi Büyükşehir devrolmuştur. Bundan sonra bazı şeyleri Büyükşehir belediyesi yapacaktır. Dolayısıyla önümüze ne verilecek, bize ne kalacak bu bile belli değildir şu anda ortaya konulmuş bir görev yok!” dedi.

“SU VE KANALİZASYON İŞİ BÜYÜKŞEHİRİN İŞİ”

“Su işinden bahsediliyor. Su, Büyükşehir’in görevleri arasına girmiştir. Benim baştan beri yanlış olduğunu savunduğum bir kanalizasyon yapılıyor Ayvalık`ta. Büyükşehir sınırlarına girmiş da Büyükşehir statüsüne girmiş ve ilçe sınırlarının tümü bir belediye tarafından yönetilecek duruma gelmiştir. Ama Ayvalık`ta üçüncü kanalizasyon yapılmaktadır.  Küçükköy`de 300 bin kişilik kanalizasyon durmaktadır. Altınova`da 150 bin kişilik kanalizasyon durmaktadır. Artı buraya kanalizasyon yapılmaktadır. Artı kanalizasyon da Büyükşehir görevlerinin içine girmiştir" diye Büyükşehir kanunu ile Ayvalık Belediyesine görev ve sorumlulukları konusuna dikkat çekti.

“PORT PROJESİ, SARIMSAKLI PLAJLARI İÇİN RİSKLİ”

Ayvalık’ın Sarımsaklı Bölgesinde beş tane 5 yıldızlı otel bulunduğuna işaret eden, bölgenin dünyanın en uzun kumsalı ve denizi yanı sıra turizm tesisleri ile turizmde söz sahibi olması gerektiğini kaydeden Nedim Özdemir, Büyükşehir ile belediyelerin zarar kapılarının kapandığını da dile getirdi.  

Zarar etmeyen belediyenin elinde parası olacağını, bu paranın da ilçe halkına hizmet için kullanılacağını ifade eden Özdemir, Sarımsaklı Port Projesinin Sarımsaklı plajları için riskli, bir o kadar da hayalden öteye gidemeyecek bir proje olduğuna dikkat çekti.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Nedim Özdemir`in Ayvalık Belediye Başkan aday adaylığı açıklama toplantısına Karaağaç`ın MHP`li belediye başkanı Arif Efetekin, MHP Ayvalık İlçe Bakanı Mehmet Çokkorkmaz, MHP`nin bir önceki seçimlerde belediye başkan adayı Mehmet Sıray, Ayvalık ve Küçükköy Belediyelerinin MHP`li meclis üyeleri ile Ayvalık Ziraat Odası Başkanı, Ayvalık MHP’den Mehmet Kaban ve MHP`li İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Şen ve çok sayıda partili hazır bulundu. Enver DOLGUN-AYVALIK



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı