Uzağa gitmeye gerek yok

Uzağa gitmeye gerek yok

Muhtaç ararsan yakınında çok...

Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi, Beyoba köyündeki İbrahim Çolban ailesinin durumu Afrika`yı aratmıyor..

 Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi üzerindeki yerleşim alanındaki 82 haneden oluşan ve 225 kişinin oturduğu ve Somakçıoğulları aşireti tarafından 1600’lü yıllarda kurulan ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki Beyoba Köyündeki İbrahim Çolban ailesinin en batı`da, “Doğu Manzarası” yaşaması durumu işler acısı bir görünümü ortaya çıkardı.

Zeytinli Beldesi ile Kazdağının güney tarafında zeytinlikler arasında yer alan Beyoba Köylülerinin geçimleri zeytinciliğe bağlı olup, zeytinin ekonomik değeri olmayınca ekonomik sorunlar yaşayan köylüler Milli Parklar nedeniyle hayvancılıkta yapamadıkların ifade ettiler.

“ÇOLBAN AİLESİ ÇARESİZ”

Beyoba Köyündeki işsiz olan İbrahim Çolban ailesinin durumu ise dedelerinden kalma evin çatısı çökmüş olup yağmurlu havalarda eski iki katlı kerpiçten yapılan ‘Hanay Evin’ üst katı aktığı için 4 kişilik aile girişteki alt katta tek yatakta birlikte yatarak yağmur suyundan korunduklarını açıkladılar.

Aile reisi İbrahim Çolban ailesinin eşi Gülsüm Çolban (54) hasta, kızı Ayşe Çolban (18) Bel ve sırt bölgesinin eğriliği anlamını taşıyan ve Bir omurga deformitesi olan Skolyoz tedavisi gördüğü belirtildi.

Genelde buluğ çağında ortaya çıkan bir hastalık olan Skolyoz, çocuğun omurgasının büyüme tamamlanıncaya kadar düzenli olarak kontrol altında tutulan Ayşe Çolban’ın her ay İstanbul’a tedaviye gittiği bilgisi verildi.

Ailede tek sağlam kişi Şırnak’ta iki ay önce askerlikten terhis olup gelen oğulları İbrahim Çolban (22) yazın mevsimlik işçi olarak çalışmış ve şimdi ise işsiz.

“İLK YARDIM ELİ ÇAN’DAN GELDİ”

Çolban ailesine ilk yardım ve destek Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Karakoca Köyünden baba dostu olan yardımsever işadamı Arif Çöllü’den geldi.

Evlerinin çöken çatısı için 2 tona yakın kereste yardımı yapan işadamı Arif Çöllü, çatını onarımı içinde en kısa sürede çatının onarılarak teslim edilmesi içinde masraflarının karşılanacağı sözünü verdi. Çanlı işadamı Arif Çöllü, Evin çatı onarımının en kısa sürede bitirilmesini istedi.

Evin çöken çatısı için 2 tona yakın kerestenin Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özen’den traktör yardımı alan İbrahim Çolban, yardım eden yardımsever kişilere teşekkür etti.

“YENİ KÜÇÜK BİR EV YAPILMASI DAHA EKONOMİK”

Zeytinli Beldesi Küçük Cami Muhtarı İbrahim Muştu’da kiremit yardımı yanı sıra çatının onarımında destek olacağı bilgisini veren Beyoba Köyü Muhtarı Ali Arslantaş, Çolban ailesine sağlık yardımı yanı sıra ev onarımında da destek aradıklarını söyledi.

Aslında evin onarımı yerine 200 yıllık kerpiç ev çökme noktasında olduğu için yıkılarak yeni küçük bir ev yapılmasının daha ekonomik olacağını vurgulayan Muhtar Arslantaş, Edremitli hayırsever iş adamlarından bu aileye yakın ilgi göstermelerini istedi. 

Enver DOLGUN-ZEYTİNLİ-EDREMİT

 



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli