Otizm Spektrum Bozukluğuna Farklı Bir Bakış”

 Otizm Spektrum Bozukluğuna Farklı Bir Bakış”

EDREMİT'TE, ‘OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU SEMİNERİ'

  Edremit`de eğitim veren Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nin öğrenci velilerine “Otizm Spektrum Bozukluğuna Farklı Bir Bakış” adlı seminer verdi. Psikolog Yeliz Tekin, Çocukların eğitiminde başarı bekliyorlarsa, ailelerin sabır ve inanmalarının önemine vurgu yaptı.

 Edremit`de eğitim veren `Edremit`in Sevgi Yuvası` diye adlandırdıkları Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nin öğrenci velilerine Psikolog Yeliz Tekin tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğuna Farklı Bir Bakış” adlı seminerleri veriyor.

Edremit Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nin öğrenci velilerini diğer veliler ile tanıştırmak ve çocuklarımızı tanımak yanı sıra onları anlamaya çalışmak onlara yapacağımız en büyük iyilik olacaktır” diyen Psikolog Yeliz Tekin, “Otizmin tanımı ve nedenlerini bu seminerde açıklıyoruz.  Otizm Spektrum Bozukluğu gösteren çocuklarda ise doğal öğretim yöntemleri ile alternatif, destekleyici tedavi yöntemleri konusunda aileleri ve velileri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Çocuklarımızın kendilerine güvenen bireyler olmalarını yetişmelerini istiyorsak, öncelikle onların hayatında eğitim ve disiplini uygulamalıyız” diyen Psikolojik Danışmanı Tekin, çocukların eğitiminde başarı bekliyorlarsa, ailelerin sabır ve inanmalarının önemine vurgu yaptı.

“Ege Yüksel Özel Eğitim merkezindeki 125 öğrencinin ailelerine verilmeye başlanan bu eğitimdeki amacımız, kendisine güvenen bireyler yetiştirmektir” diyen Edremit ilçesinde 2012’de ‘Yılın Annesi’ olarak seçilen Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır, seminer eğitimi almayan velilerinde süreç içerisinde bu eğitimlerden yararlanacaklarını söyledi. Enver DOLGUN



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli