DASK Fay hatları TIR`ı Bandırma`da

DASK Fay hatları TIR`ı Bandırma`da

Cumhuriyet alanında 2 gün öğrencilere Deprem bilinci verecek.

Doğal Afet Sigorta kurumu (DASK), Kandilli Rasathanesi,oluşturulup,  Kızılay, İç işleri Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığınca desteklenen DASK Fay Hatları TIR`ı Bandırma`ya geldi.

33 günlük programında 11 kentte yapacağı tanıtımla 35 bin kişiyi Doğal Afet Depreme karşı bilinçlendirmeyi hedefleyen DASK Fay Hatları TIR`ı Bandırma`daki tanıtımına başladı.

Bu sabah Bandırma`da Cumhuriyet alanına konuşlanan DASK TIR`ı ziyaret hazırlıklarını sürdürürken Kızılay tarafından hazırlanan proje tanıtım programı Barış Manço Kültür Merkezinde yapıldı.

Kaymakam Ali Mantı, İlçe Müftüsü Cahit Çetin, ve Kızılay yöneticilerinin yanı sıra ziyaretçi öğrencilerin hazır bulunduğu programda önce Kızılay ilkelerini tanımlayan çocuk filmi izlendi ve DASK yetkilisi tarafından DEPREM ve DEPREM den korunma yöntemleri anlatıldı.

Sinemadaki program daha sonra Cumhuriyet alanındaki sanal Deprem yaratıcısı DASK TIR`ına geçilerek, uygulamada olası bir depremde öğrencilere davranış teknikleri gösterildi.

DASK, Kandilli ve Kızılay tarafından  13 Kasım`da Devrek`te başlayan tanıtım programı 25-29 Kasım`da Balıkesir, 2-3 Aralık`ta Edremit, 4 Aralık`ta Gönen`den sonra 2 günlük program için bugün Bandırma`ya gelen DASK TIR`ı,  27 Aralık`ta tamamlayacağı programı süresinde 35 bin kişiyi ``Deprem ve Depremden korunmak`` hakkında bilgilendirmiş olacak.



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false