Kosgeb kursiyerleri sertifikalarını aldı

Kosgeb kursiyerleri sertifikalarını aldı

Erdek`teki törende konuşan Kosgeb müdürü Hüsamettin Çay, ``Kadın girişimcilere %10 luk ekstra desteğimiz sürüyor``

Erdek Ticaret Odası önceliğini kadın girişimcilerin oluşturduğu talep sahiplerini Balıkesir`e taşımak yerine Erdek`te açtıkları kurs ile Kosgeb girişimci sertifikası almalarını sağladı.

10 Günlük kurs sonucu Ağrigento otel`de düzenlenen sertifika töreninde konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Erdek`li girişimcileri Balıkesir`e gitmeleri noktasında taleplerini Erdek`te temin ederek Kosgeb kurs öğretmeninin Erdek`e gelmesini temin ederek iş ve zaman kaybını önlediklerini, şayet talep olduğu takdirde başka kurslarda açabileceklerini söyledi.

Kosgeb kurs öğretmeni Yasemin Aslan Güven ise uzun bir aradan sonra Erdek gibi güzide bir sahil kasabasında seminer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sertifika töreninde konuşan Kosgeb müdürü Hüsamettin Çay ise Ülkenin dört bir tarafında sürdürülmekte olan Kosgeb kurslarına katılan kursiyerlerin, kurs sonucu aldıkları belgelerin ömür boyu geçerli olduğunun altını çizerek özellikle kadın girişimcilere %10 luk özel destekleme yapıldığını söyledi.

Girişimcilerin belli proje karşılığı 70 bin liraya kadar desteklendiğini belirten Kosgeb müdürü Çay, kursa katılıp belge almaktan ibaret olmayan bu desteklemenin ömür boyu geçerli olması yanı sıra, diğer zamanlarda da bilgi ve enformasyon anlamında katkı verildiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli