Yedek kaleciyi çıldırtan kırmızı

Yedek kaleciyi çıldırtan kırmızı

Gönen Belediyespor; 3 Burhaniye Belediyespor:0 iken devam eden karşılaşmaının 84 dakikasında oyun içinde gelişen olayları sarı kart`la yatıştıran orta hakem Hakan Semerci, yardımcısının uyarısı ile kırmızı kartını yedek kulübesine yöneltti.

Ligler şekillendikçe spor alanları olması gereken spor gösterilerinin yerini şiddet ve öfke yer almaya başladı. Hafta sonu Avşaspor-Edincikspor karşılaşmasından sonra bugün Gönen  oynanan süper lig erteleme karşılaşmasında, müsabaka Gönen Belediye spor`un 3-0 üstünlüğü ile devam ederken karşılaşma tatil edildi.

Gönen Belediyespor- Burhaniye Belediyespor karşılaşmasını tatil ettiren hareket 83 dakikada Erdek yarı alanı sağ kanadında meydana gelen çarpışma sonrası her iki takımın oyuncusunun hafif sakatlık neticesi yerde kalmaları nedeniyle başladı.

Bu çarpışma can havli ile toplu itişmelere neden olsada, karşılaşmanın tecrübeli orta hakemi Hakan Semerci, oyunu dinlendirip, Burhaniye spor adına serbest vuruş kararı verdiğinde, faul yapan Gönenli ve tartışmaya müdahil olan toplam 5 oyuncuyu sarı kart göstererek ortamı ve oyunu yumuşattı.

İşte tam o sırada tüm değişikliklerini kullanan Burhaniye yedek kulübesinde tek kalan yedek kaleci Gökhan Kaya, olay ve gelişmelere sözlü müdahale etti.

Yardımcı hakem Sami Çelebi, Orta Hakem Hakan Semerciyi çağırarak kendisine kulübenin tepkisini anlattı.

Bu arada Gönen yedek kulübesinde hazırlanan iki oyuncu, oyuna girmek üzere sıra bekliyordu.

Orta Hakem Hakan Semerci, Burhaniye kulübesine yöneldi, yedek kaleci Gökhan Kaya`yı yanına çağırdı, gerekli ikazını yaptıktan sonra kırmızı kartını göstererek bu oyuncuyu oyun alanı dışına davet etti.

İşte ne oldu ise o anda oldu. Kendisini orta hakeme şikayet eden yardımcı hakemin üzerine süratle koşan yedek kaleci Gökhan Kaya saha komiseri ve yanındaki görevliler tarafından engellenmesine fırsat tanımadan yardımcı hakem Sami Çelebi`yi tartakladı.

Bu hareketten sonra yardımcı hakem Sami Çelebi eğilerek belini tutmaya başladı ve oyun alanı dışına çıktı.

Orta hakem Semerci ile diğer yardımcı hakem Mehmet Dayı`da oyun alanının bu bölümüne geldiler ve üçlü soyunma odasına girme kararı aldı.

Soyunma odasından gelen tatil kararı takımlara tebliğ edildi ve Gönen Belediyespor 3 Burhaniye Belediyespor  0 iken 84 dakikada karşılaşma tatil edildi.

Daha sonra olaya Emniyet güçleri el koydu. Yedek kaleci Gökhan Kaya`nın saldırısına uğrayan yardımcı hakem Sami Çelebi davacı oldu ve saldırı olayı dava konusu oldu.

Gönen Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş şube ekipleri soyunma odalarındaki hazırlık sonrası yardımcı hakem Sami Çelebi ile ona saldırıda bulunan yedek kaleci Gökhan Kaya, önce Devlet hastanesine götürülerek darp ile ilgili olarak sağlık raporları aldı. Ardından Emniyet müdürlüğüne gidilerek toplu eylem ve gösteri kanununa muhalefet, kişi hak ve hürriyetini kısıtlamak ve cebir suçu işlemekten yedek kaleci Gökhan Kaya aleyhine dava açıldı.



banban 10.5
28.01.2014 23:27:31
Böyle futbolcuları futboldan men etmeleri lazım, böyle geri kafalı yeteneksiz insanlar yüzünden Türk futbolu gelişmiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı