Erdek Meclisinde seviye ayaklar altında

Erdek Meclisinde seviye ayaklar altında

550 Bin liralık Köylere yardım faslı Erdek Belediye Meclisinde siyasi hesaplaşmaya döndü. Başkan Aysan öneri suretini CHP li Meclis üyesi M. Ali Tetik`in suratına fırlattı.

 

      Bester haber Erdek   

5 Şubat`ta toplanıp gündem maddeleri üzerinde yaşanan anlaşmazlık sonucu 6 Şubat`a ertelenen Erdek Belediye Meclis Toplantısı, köylere yardım faslı maddesinde yaşanan şiddetli tartışma nedeni ile toplantıya ara verilerek tek maddesinin yarın akşam karara bağlanmasına karar verildi.

Erdek Belediye Meclisi dün akşam dün akşam görüşemeyip bu akşama ertelediği 8 maddelik Meclis toplantısını ara karar alarak yarın akşam görüşmeye bıraktı.

Erdek Belediye Meclisi 6 CHP`li, 4 AKP li Meclis üyesinin katılımı ile başladı. CHP li Mehmet Aslan ile A. Sümer Balkan`ın izin dilekçelerinin kabulü, Zabıta ve İtfaiye müdürlüğünün memur personele fazla mesai ücretlerinin 1 Ocak 2014 ten itibaren 221 liraya çıkartılmasına,  5393 sayılı Belediye kanununun 25 maddesi uyarınca komisyonlarda çalıştırılmak üzere uzman kişilerin görevlendirilmesi ve ücretlerinin belirlenmesi, Su Kanalizasyon müdürlüğünün su abonesi taleplerinde mekanik sayaç kullanmalarının kabulü, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) te kayıtlı bulunan tapu bilgilerinin elektronik ortamda (Web servisi ile) online olarak paylaşılmasına, hazırlanacak protokole imza atmak üzere Başkan`a yetki verilmesine, Atatürk mahallesinde 12 pafta, 141 parselde numara 7 de bulunan taşınmazın imar planı gereği  oluşan yoldan İhdas parçalarının satışının yapılabilmesi için encümen`e yetki verilmesine,  Karşıyaka Belediyesinin 20 sayılı kararı ile İlave Revizyon Islah Planlarının onayı maddeleri kısa sürede ve oy birliği ile geçti.

Erdek Belediye Meclisi Gündemin son maddesine gelindiğinde büyük gerilim yaşandı.

Erdek Belediye Meclisi karar ile 550 bin liralık köylere yardım yapılması maddesi CHP li üyeler tarafından usul hatası nedeni ile eleştirildi.

Başkan Aysan, seçim üzeri beklentisi olan köylerin küçük ihtiyaçlarını karşılamak üzere her köye 25 bin liralık ödenek ayırmak istediklerini belirterek yetersiz olmasına rağmen bu paranın köylerde küçük  eksikliklerin giderilmesine neden olacağını söyledi.

  CHP grubu ise, Kaynaksızlıkta yakınan bu talebin kaynağı olup olmadığını, varsa harcamanın nasıl yapılması düşünüldüğü, Köy başına değil de nüfus başına göre yapılmasının doğru olacağını vurgulayarak Başkan Aysan`ın önerisine, alternatif önerge veren CHP li M. Ali Tetik Başkan Aysan`ın sert tepkisi ile karşılaştı.

  Yazı işleri müdürlüğü tarafından not şeklinde yazılan alternatif teklif okunurken Başkan ``Aysan bu nasıl önerge`` diyerek önergeyi M. Ali Kılıç`ın suratına fırlattı. Meclise müdahale edip, muhalefeti dışarı alması için Zabıtayı çağırdı.

 Erdek Belediye Meclisi bu dakikalarda gergin anlar yaşadı.  Karşılıklı sataşmalarda Tetik, Başkan Aysan`a ``Burayı Bakkal dükkanı gibi yönetemezsiniz`` dedi.

Not şeklinde yazılan önerge geri çekilip, Meclis katibine doğrudan karara yazılması istendi. Bu arada geçmiş ile geleceğin sözlü düellosu yaşandı.

Yapılan yatırımlar, uygunsuz harcamalarının sorumlularının arandığı karşılıklı tartışmalarda CHP li Çetin Gül,``40 bin lira borç bıraktık 120 bin liraya çıkarttınız`` AKP li Halil Aydöner`de, ``sizde paraları Seyitgaziye Pavyon yapmak için harcadınız.`` dedi.

Araya giren CHP li Nimet Kalafat, ``Siz mecliste Pavyon kelimesini kullanamazsınız,sözünüzü geri alın.Biz Türkiyenin en modern eğlence merkezini yaptık. Yunanistan dahil hiç bir ülkede böyle güzelini görmedim yok`` dedi.

Gergin tartışmalar sonucu Erdek Belediye Meclisinin gündemindeki Köylere hizmet götürülmesini içeren son maddesi M. Ali Tetik`in talebi doğrultusunda yardım yapılacak köylerin nüfusu belirlenerek, katkının nüfusa ve mal alımı ile hizmet götürülmesi doğrultusunda karara bağlanmak üzere meclise 7 Şubat` saat 17.00 de toplanmak üzere ara verildi.

 İşte Başkan Aysan ile M.Ali Tetik`in arasında geçen söz düellosu:

CHP Üyesi M. Ali Tetik`in meclis katibine not olarak yazdırdığı teklifi okumak isteyen Başkan Aysan, çümle düşüklüğünü eleştirerek ``8 Gündem maddemizin görüşülmesi için M. Ali tetik`in verdiği, şöyle bir teklif var, ``Belediye Başkanımızın teklif ettiği 550 bin lira bütçe ayırdığını, 45 gün için, nasıl bir çümleyse bu? Kendisi beyan etti. Bütçenin köylerimizin nüfusuna göre pay edilmesine ve bir gün ara verilip 7 Şubat cuma günü köylerin nüfusunun belirlenmesini teklif ediyorum``

Tetik, ``Daha sonra düzeltmek için not olarak aldı, ondan ``

Aysan; Verdiğin teklifi adam gibi yaz, adam gibi imzala... Adam gibide koy önümüze... Allll şunuuuu.... Böyle teklif olmaz... Terbiyesiz herif... Ahlaksız herif...

Tetik: Ahlaksız olan sensiz...

Aysan: Konuşmaaa... Çağır zabıtaları !... Alsınlar bunu dışarı... Haa gitmeden sana şunu söyleyeyim.. Adam gibi yazar, Adam gibi imzalarsınız terbiyesiz herifler...

Tetik: Tamam bekleyin o zaman doğrudan tutanağa yazılsın..

Tetik, Bilelim hangi köye ne verilecek... Zor iş değil arkadaşlar hesaplar

Aysan: 30 Mart tarihini ekliyor musun?

Tetik: Gerek yok ona...

Karışık : Ek bütçe yapılabilir...

Aysan: Benim şerh düşmem gerek çünkü  550 bin lira 30 Mart 2014 tarihine kadar yazılmalı...

Tetik`in katip`e not düşürdüğü teklifin yeniden okunması istendiğinde,

Tetik, Hayır bunu bütün köylere nakit para mı dağıtçan?

Tetik; Bi dakka bunu nakit paramı dağıtacaksınız?, Hizmet karşılığı olarak bütçeye konmasına yaz....

Aysan; Zaten ne deniyor 550 bin tl lik hizmet alımı...

Karışık ; 550 bin lira hizmet alımı karşılığı bütçeye konmasına...

Ayasan; 550 bin lira hizmet ve mal alımı karşılığı...

 Teklif yazıldı, Bu teklifin görüşülmesi için gündemi görüşmek üzere yarına ara verdi.








Fahri
7.02.2014 10:30:18
Meclis-i alâ, ben bulamiyorum bir manâ.

Özhan Özgür
7.02.2014 13:56:44
Aysan başçalan gibi etrafa salyalarını saçmaya devam ediyor ama 30 Mart`dan sonrası olmadığını biliyor Halil Aydöner`de beş yıldır o pavyonu çalıştırıyor icara veriyor bunu unutmasın...

Adil OLcan
7.02.2014 21:18:56
ayıp bir başkan böyle konuşur mu meclis üyesine karşı.. bu nasıl bir ifade tarzıdır..ama çok görmemek lazım ağaları da aynı tertip...

nezihdavran
22.03.2014 19:51:52
yöneten her şeyin hesabını, işe başlamadan önce,iş esnasında ve iş sonunda vermeye hazır olmalı. Meclisine karşı saygı ve sorumluluk duymayan halkına karşı duyar mı.Saygılarımla.

Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false