Havutça, ``Köylerde çiftçilik yapacak genç kalmadı``

Havutça, ``Köylerde çiftçilik yapacak genç kalmadı``

CHP Milletvekili Namık Havutça, Sudan`dan 2 milyon dönüm arazi kiralayan Tarım Bakanlığı, Türk çiftçisini unuttu.``

  CHP Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat`ın Bandırma programının ilk durağı Ticaret Borsasında yaptığı konuşma ile Tarım Bakanlığının yanlış uygulamaları sonucu ülkede tarım`ın bitme noktasına geldiğini, köydeki gençlerin şehirlerdeki fabrikalarda asgari ücretle çalışmak için sıra beklediğini söyledi.

 CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Tarım Bakanlağının, Türk tarımını desteklemesi gerekirken,  Sudan`dan 2 milyon hektar tarım arazisi kiraladığını vurguluyarak, ``Bunlar göreve geldiklerinde Türkiye tarımda üretim patlaması yaşayan 7 ülkeden biriydi. Üreten ülkeden, üretemeyen, tüketen ülkeye dönüştük, Şu anda 137 Ülkeden 135 kalem tarın ürünü ithal eden ülke durumuna geldik, Köylerde gençler sagari ücretle fabfikalarda çalışabilmek için bana geliyor, acendam bu isimlerle dolu.`` dedi.

 Havutça, konuşmasında düzmece CD iddiaları ile 4 yılı aşkın süredir Silivride yatmakta olan subayları görmeyenlerin, hırsızlıkları aleni tescillenmiş bakan oğullarını kurtarmak için bir gecede kanun çıkarttıklarını söyledi.

 Milletvekili Havutça`nın konuşmasındaki ayrıntılar ve daha fazlası video`da izleyebilirsiniz.



 

 

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı