23 Nisan

23 Nisan

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA'NIN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” KUTLAMA MESAJI…

Laik Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. Yıldönümünde tüm yurttaşlarımıza sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Cumhuriyet ile yönetilen tam bağımsız bir ülke hayalinin ilk devrimi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yüce Atatürk`ün öncülüğünde dönemin o zor koşullarında üstlendiği tarihsel görevlerle Kurucu Meclis özelliğini layıkıyla yerine getirmiş, Kurtuluş Savaşında ulusumuza öncülük ederek milletimizin iradesini en iyi şekilde temsil etmiştir.

Yüce Meclis`in açılmasıyla büyük uyanışını gerçekleştiren ve işgalcilere başkaldıran Türk Ulusu, Yüce Atatürk`ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı`yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Yüce Meclis`in açılması aynı zamanda kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti`nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adım olmuştur.

23 Nisan 1920 tarihi, ulus iradesini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir. 

Yüce Atatürk`ün Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açıldığı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, bağımsız bir ülkenin fikri hür vicdanı hür evlatları olarak yetişecek çocuklarımıza bıraktığı en önemli miraslarındandır. Bugün ülkemizi yönetenlerin Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak onu yaşatmayı en büyük ve vazgeçilmez görev olarak kabullenmeleri gerekir.

Siz değerli Çocuklarımız,

Atatürk’ümüzün ülkemiz geleceğini emanet ettiği siz değerli çocuklarımız, Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı tüm çabalarınızda, sizlere destek verecek ve yanınızda olacağız. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu düşüncelerimle Yüce Önderimizin ülkemizin geleceğini emanet ettiği siz değerli çocuklarımız, laik ve demokratik ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında vereceğiniz mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadan, tarihimizdeki çok önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

                                                               Dursun MİRZA                                                                  Belediye Başkanı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli