TGB`li gençler ifade verdi.

TGB`li gençler ifade verdi.

TGB li gençler hazırladıkları AFİŞ ile Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gekçesi ile ifade verdi.

Bandırma TGB li gençler Kubilay`ı anma programı öncesi arkadaşlarını beklemek üzerinde durdukları Atatürk anıtı önünde Pankart açmak ve bu pankartta Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan`a hakaret içeriği bulunduğu gerekçesi ile soruşturma açıldı.

Bandırma Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile Emniyet müdürlüğünde ifade veren 4 TGB li genç adına bugüb bir basın açıklaması yapan TGB li gençler kameralara şunları söyledi.

"Yaptığımız etkinliğin, özellikle de pankartın görüntülerinin emniyet yetkilileri tarafından Cumhuriyet Savcısına verilmesi üzerine, pankartta "Gericiliğe ve Bölücülüğe’’ ibaresinin bulunmasından dolayı Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediğimiz tespit edilmiş, bizleri şüpheli olarak ifadelerimizin alınması için Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından talimat verilmiştir. Bize konuyla ilgili bilgi telefonla bildirildi. Emniyete ifade vermek üzere çağırıldık. Kendi rızamızla ifade vermeye gittik. İfade vermeden önce barodan avukat istedik. Barodan gönderilen 4 avukat ifadelerimizi verirken yanımızda oldu."

"Cumhuriyet devrimimizin inşası sürecinde bir çok gerici ayaklanmalar ve isyanlar kendini göstermişti. Bu isyanların ve ayaklanmaların bastırılması demek cumhuriyet devrimlerinin devam ettirilmesi demektir."
"Şeyh Sait Ayaklanması gibi Menemen olayları gibi isyanlar bunun en büyük örneğidir."
"Mustafa Fehmi Kubilay’ın Menemen olaylarında hunharca katledilişinin 84. Yıl dönümü sebebiyle bizlerde Bandırma’da etkinlik düzenledik.
Başta Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyet gençliği gericiliğin her zaman karşısına dikilmiş ve gericiliği alt etmiştir. Bizlerde anma etkinliğimizde bütün katılan arkadaşlarımızla birlikte bugün yapılan ve yapılacak olan bütün gerici bölücü faaliyetlerin karşısında Kubilay gibi hazır olduğumuzun sözünü verdik."
"İşte Bugünün şeyhleri, dervişleri, müritleri, mensupları;
-"Devletin ve toplumun her kademesinde Cumhuriyetin başına kör bıçaklarını dayamıştır."
-"Binlerce öğrenci teog sınavıyla imam hatip liselerine yerleştirildi,"
-"Türban kullanımı artık ilk okullara kadar indi,"
-"Liselerde kantinler kızlı- erkekli bölündü, orta okullarda sınıflar kızlı erkekli bölünüyor,"
-"Üniversitelerde bilimin yerini artık hurafeler alıyor,"
-"Türk kadınının onuru her gün ayaklar altına alınıyor,"
-"Emekçi halkımızın çocukları, birer suç şebekesi olan tarikatların kucağına ekonomik ve dini istismarlarla itiliyor,""
-"Mazlum halka cennetten arsa satan orta çağ papazları hortlamış, ülkemizde bir rant ve baskı rejimi kuruluyor,"
-"Özgür düşüncenin, aydınlanma değerlerinin üzerine bir karanlık sayfa çekilmek isteniyor."

"Karanlığın yaşadığı korkudur Kubilay’ı şehit eden. Dogmalar korkar. Cehalet korkar. Korktukça diş gösterir. Bizleri korkusunda boğmaya kalkar.

"Türk milletinin özgür ruhlu gençliği 68’den Haziran Ayaklanması’na hala aynı mayayı koyuyor. Bizler ‘’özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’’ diyen Cumhuriyet Gençliğiyiz."
"Karanlık bizi dönüştüremez, ancak biz onu yırtıp atarız."
"84 yıl sonra; bugün de dilimizde , vicdanımızda ve bilincimizde o söz ile 27 Aralık Cumartesi günü Ankara Kızılay’da olacağız."

"Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memlekeleti olamaz!’’

 
 
 


Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu