Köpeğin Isırdığı Çocuk, Gözünü Kaybetti

Köpeğin Isırdığı Çocuk, Gözünü Kaybetti

Balıkesir´de, Amarok cinsi köpek kendisini sevmek isteyen 11 yaşındaki Atahan Zeki Erden´e saldırdı.

 

Balıkesir´de, 11 yaşındaki Atahan Zeki Erden, sevdiği hayvan tarafından kafatasından ve gözünden feci şekilde ısırıldı. Tedavi için İstanbul´a getirilen Erden, enfeksiyon servisinde yer olmadığı için 3 gün acil serviste bekletildi. Sol gözünü görme yetisini kaybeden Erden´in annesi sorumluların bulunması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Hasta yatağından sorumluları göreve davet eden Atahan ise "Lütfen aşısız hayvan beslemeyin!" uyarısında bulundu.

SADECE SEVMEK İSTEMİŞTİ

Balıkesir´in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesine tatile giden Atahan Erden, sokakta gördüğü köpeği sevmek istedi. İddialara göre bir vatandaş tarafından evinin önünde beslenen Amarok cinsi Corç isimli köpek, kendisini sevmek isteyen Erden´e saldırdı. Köpeğin saldırısına uğrayan Erden çığlıklar atarak yardım istedi. Çevredekilerin köpeği silahla etkisiz hale getirmesi ile kurtarılan talihsiz çocuk, hemen Edremit Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve kafası ile yüzüne onlarca dikiş atılan Erden, daha sonra Balıkesir Atatürk Devlet hastanesine sevk edildi.

SOL GÖZÜ GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

Kafatası derisi ve sol gözünün üstü köpeğin ısırıkları ve tırmıkları ile yarılan Erden, tedavi gördüğü Balıkesir Devlet Hastanesi´nden, enfeksiyon kapması sebebiyle önceİstanbul´daki Dünya Göz Hastanesine, oradan da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi. Tedavisi halen devam eden minik çocuk, köpeğin sert darbeleri ve enfeksiyonun da etkisi sol güzünün görme yetisini kaybetti.

/resimler/2015-7/15/0047547923439.jpg

"ATAHAN´IN RAHMETLİ BABASI VETERİNERDİ"

Yaşananlara tepki gösteren Atahan Erden´in annesi Sema Atakan, "Rahmetli eşim veterinerdi. Biz onu sevgi dolu yetiştirdik. Köpeği sevmeye çalışırken köpek birden saldırmış. Göz kısmından kafatasına kadar ısırmış. Köpeğin sahibinin olduğunu herkes söylüyor. Ancak, köpeğin sahibi inkar ediyor." dedi.

"3 GÜN YATAK OLMADIĞI İÇİN BEKLETİLDİK"

Köpeğin silahla etkisiz hale getirildiğini dile getiren Sema Erden, "Atahan, Balıkesir Devlet Hastanesi´nde şiddetli derecede enfeksiyon kapmış. Oradan Dünya Göz Hastanesi´ne sevk edildi. Orada ´Yüzde 80 görür´ diyorlardı. Şimdi Cerrahpaşa´ya sevk edildi. 3 gün yatak olmadığı için bekletildik. 3. gün enfeksiyon arttı. Doktorumuz çocuğumun göremediğini söyledi. Çocuğum çıldırdı. Korneanın yırtıldığını söyledi." ifadelerini kullandı.

"KÖPEĞİN NEDEN AŞISI VE KÜPESİ YOKTU?"

Köpeğin sahibi olduğu iddia edilen şahısla telefonla görüştüğünü aktaran Sema Erden, "Herkes biliyor ki köpeğin sahibi o. Sertifikası yok. ´Sadece evimin önünde besliyordum.´ diyor. Eğer besliyorsan, aşılarını yaptırmalısın. Onun sertifikasını alacaksın. Besleyip de bir çocuğun hayatına mı mal edeceksin? Telefonu yüzüme kapatıyor. En son bana ´Bay´ deyip dalgalı şekilde kapattı. Balıkesir´de belediye başkanı arıyor. ´Maddi manevi arkanızdayız.´ diyor. Çocuğumun geleceği söz konusu. Hiç kimse ne arıyor, ne soruyor. Eğer o insan, hayvanın sahibi olmadığını söylüyorsa, o zaman belediye neden aşı yaptırmadı? Neden kulağında küpesi yoktu?

Altınoluk´ta başıboş köpeklerin fazla olduğuna dikkat çeken acılı anne, "Ne şartlarla çocuk okutuyorum. Ne yapılması gerekiyorsa talep ediyorum. Özellikle Altınoluk Belediye Başkanı´ndan talep ediyorum." şeklinde konuştu.

HASTA YATAĞINDAN SORUMLULARI GÖREVE DAVET ETTİ

Öte yandan Atahan Erden hasta yatağında, başka insanların köpekler tarafından ısırılmaması için ´Aşısız hayvan beslemeyin´ diyerek, sorumluları göreve davet etti.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli