Başkan Sarı: ?Erdek Körfezi gözbebeğimiz? ?Rotterdam, yalnız Hollanda´nın değil, Orta Avrupa´nın limanı?

Başkan Sarı: ?Erdek Körfezi gözbebeğimiz? ?Rotterdam, yalnız Hollanda´nın değil, Orta Avrupa´nın limanı?

Başkan Sarı: ?Erdek Körfezi gözbebeğimiz? ?Rotterdam, yalnız Hollanda´nın değil, Orta Avrupa´nın limanı?

 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ?Bu coğrafyanın turizm ve tarım bölgesi olduğunu, çevreye zarar verecek her çeşit sanayi tesisine karşı olduğumuzu bir kez daha yineliyorum? dedi.

Bölgede tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak sanayiye karşı olmadıklarını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Ancak, bölgemizle hiç ilgisi olmayan termik santraller kurulmaya çalışılıyor. Düşünün ki, Şirinçavuş´a bir süre önce bir termik santral kurulması gündeme geldi. Bu santral, Güney Afrika´dan gelecek ithal kömürle çalışacakmış! Böyle saçma iş olur mu? Tabii ki karşı çıktık. Biz, Erdek Körfezi ve bu bölgenin, metal ve kimya sanayisine uygun olmadığını savunuyoruz. Gitsinler, daha uygun başka kentlerde yapsınlar. Açıp baksınlar, üniversitelerimizi araştırmaları, Erdek Körfezi´nin, Ege ve Akdeniz´in yaşam platosu olduğunu ortaya koyuyor. Eğer bu coğrafyayı, akıl almaz bir şekilde sanayi tesisleriyle öldürürseniz, bir daha ne kadar para harcarsanız harcayın, eski durumuna getiremezsiniz.?

/resimler/2016-2/9/1230123168185.jpg

ROTTERDAM TÜM ORTA AVRUPA´NIN LİMANI

Hıdır ve Şirinçavuş arasına kurulması plânlanan limanın, Rotterdam gibi olacağı sözlerini gerçekçi bulmadığına işaret eden Sarı, şunları söyledi:

?Sözüm ona tesislerin sahipleri, kurulacak bu limanda, Rotterdam´daki gibi çevresel önlemleri alacaklarmış. Yalan! Bizim sanayicilerimiz, işadamlarımızın hangisi çevre duyarlılığı taşıyor? Bu konuda onlara güvenmiyorum. Hepsinin amacı hep kâr elde etmek. Çevre umurlarında bile değil! İşte BAGFAŞ. Üstelik Borsa´da bulunan bu kuruluş, yıllardan beri ruhsatsız çalışmış. Ne zaman ki, yeni bir fabrika kurmak için Almanlar´dan kredi aldılar, Almanyalar´ın, ruhsat sormaları üzerine eski fabrikalarının ruhsatsız çalıştığı ortaya çıktı. Bir de şu gerçeği unutmayalım. Rotterdam, yalnız Hollanda´nın değil, tüm Orta Avrupa´nın limanıdır ve bu limanın bölgesel koşulları, Erdek Körfezi´ne kurulmak istenen limandan çok farklıdır. Yani Rotterdam, küresel bir limandır.?

Erdek Körfezi´nin ?özel? olduğunun altını bir kez daha çizen Başkan Hüseyin Sarı, şöyle konuştu:

?Bu körfezin yok olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu körfez, bu deniz, bizim gözbebeğimiz. Gitsinler, sanayi tesislerini Akdeniz´de kursunlar. Şu anda, Erdek Körfezi´nfe bulunan sanayi tesisleri bile denizin su sıcaklığını 3-4 derece artırdı. İşte tabakhaneler, Gönen Çayı´nı ne duruma getirdi. Bunlar yetmedi de, şimdi yeni sanayi tesislerinin kurulmasına nasıl ?evet? diyelim??

Başkan Sarı, önümüzdeki günlerde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile Umman´a gideceklerini belirtirken, sayın başkanımıza, kendisini niye Rotterdam gezisine götürmediğini sorduğunda, ?Seninle önümüzdeki günlerde Umman´a gidelim? yanıtını aldığını sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı