Cemiyeti´den İpek Medya Grubu´na ziyaret

 Cemiyeti´den İpek Medya Grubu´na ziyaret

Başkan Olcayto: Medyanın dayanışma içinde olması şart"

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, İpek Medya Grubu´na kayyum atanmasına tepki gösterdi. Başkan Olcayto, ?İktidarlar gelip geçecek; ama gazetecilik hep kalacak. Özgür, dürüst, bağımsız, bağlantısız gazeteciler yaşayacak? dedi.

/resimler/2015-10/27/1807558771641.jpg

İSTANBUL -  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş,  İpek Medya Grubu´na kayyum atanması üzerine Bugün TV ve Bugün Gazetesi yöneticilerine ve çalışanlarına destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

?Medya kuruluşuna kayyum atanmasını ilk kez görüyoruz. İpek Medya Grubu ailesine, çalışanlarına geçmiş olsun diyorum. Bunlar iktidarın seçime çok az kala yıldırma, korkutma çabaları.  Ama bundan medyanın ayakta duran kesimi yılmayacak. Basın özgürlüğünü, halkın doğruları öğrenme, haber alma özgürlüğünü sonuna kadar savunacak. İktidarın ne yapmak istediğini doğrusu anlamak zor. Ben bu baskıları, iktidarın, iktidardan gitme korkusuna bağlıyorum.

/resimler/2015-10/27/1809116898327.jpg

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNE YENİ ENGELLER GETİRİLİYOR

Her gün halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme özgürlüğünün önüne yeni engeller getiriyorlar. Düşünceyi ifade özgürlüğüne tahammülleri yok. Demokrasiyi sevmiyorlar. Türkiye´de demokrasinin yeşermesini istemiyorlar. Seçimden sonra da medyanın üzerindeki baskının kolay yatışacağını, düşünmüyoruz. Olsa olsa koalisyon olacak. Koalisyondan nasıl bir rejim çıkar onu da tartışacağız. Biz meslektaşlarımızın yanında olacağız. Bundan da hiç kuşkunuz olmasın. Medyanın dayanışma içinde olması şart.  Eski hesaplaşmaları unutup, dayanışmanın sürdürülmesi lazım. Bugün size, yarın onlara, sonra bir başkasına baskı yapılacak. Bu iktidar da medyaya ne kadar zarar verirse versin zamanla gidecek. Ama gazetecilik hep kalacak. Özgür, dürüst, bağımsız, bağlantısız gazeteciler yaşayacak.?

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false