Ünlü çay bahçelerinin tadı kaçtı.

Ünlü çay bahçelerinin tadı kaçtı.

Erdek´te, Çay bahçelerini etkileyen görüntü ve ses kirliliğinde yakınan işletmeci idari çözümsüzlüğü, yargıyı taşıyor.

Erdek´in  kendine özgü güzelliklerini geçmişten geleceğe taşıyacak arterlere sahip çıkma adına verilen çabaların sonuçsuz kalması kaygı ile izlenmeye devam ediliyor.

Erdek Körfezi Çevre Platformunun, körfezi koruma anlamında verdiği çaba bir avuç insanın onurlu mücadelesinin ne zaman hakla vuslat bulacağı beklenirken, konuya aşina yeni bir sorun daha gündeme damgasını vurdu.

/resimler/2019-6/18/1617438370824.jpg

Doğal bir plato gölü olan Erdek Körfezinde görsel ve çevre kirliliğini korumak adına verilen çabaya Öykü Çay Bahçesi işletmecisi Cüneyt Süren´de katıldı.

Süren, Erdek´in otantik yapısına uyarlanarak çevre ve görsel güzelliklerle örtüştürülen çay bahçelerinin, ses, çevre ve görüntü kirliliği ile engellenmesini ortadan kaldırmak adına verdiği çaba sonuçsuz kaldı.

Öykü Çay bahçesi işletmecisi Cüneyt Süren yaklaşık 10 personelin çalıştığı ve ekonomik anlamda ciddi kiralar ödediği ?Öykü Çay Bahçesi?nde ses, çevre ve görüntü kirliliği nedeni ile %90 müşteri kaybına uğradınız açıkladı.

/resimler/2019-6/18/1618164309449.jpg

Süren, Dünyaca ünlü zeytinli ada seyirli çay Keyfinin Balık Restorandı tekneler tarafından engellenmesi nedeni ile ticari itibarının büyük zarara uğradığını vurgulayarak, ?Bimer, Cimer, Kaymakamlık, Liman Başkanlığı, belediye, zabıta ve Büyükşehir katında verdiğim çaba ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Legal olmayan yollardan ticaret yapan Balıkçı tekneleri sanki dokunulmazlık zıhına büründü, karada açılan bir işletme için içki ruhsatı, canlı müzik ruhsatı, itfaiye, emniyet-jandarma güvenlik vs birçok zorunluluğun aşılması öngörülürken, Palamarı ruhsatsız iskeleye bağlı Balık Restoran´ı tekneler Erdek gibi Turizm´de önemli yere sahip bir kentte Zeytinli ada gibi dünya medeniyetlerinin yakından tanıdığı mucize bir eserin görselliğini kapatabiliyor.? Dedi.

/resimler/2019-6/18/1619543841831.jpg

Öykü Cafe işletmecisi Cüneyt Süren, yerelden genele bilinmesi gereken Erdek açılışının, tarihi ve turizmi ile öne çıkması gerekirken, bu Mucize değerleri örtmek, görüntüyü engellemek, ses ile çevre ile kirletmeye kimsenin hakkı bulunmadığını, idari olarak kayıtsız kalınan bu noktada bireysel başvuru ile kentin hakkını yargı katında arayacağını söyledi.

/resimler/2019-6/18/1621090093362.jpg



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı