Futboldaki başarısına Antrenörlük ve Öğretmenliği ekledi.

  Futboldaki başarısına Antrenörlük ve Öğretmenliği ekledi.

Futbol yaşamını, yetiştirdiği oyuncularla taçlandıran isim.

Bandırma´da adı futbolla anılan nadir isimlerden birisi Erdinç Özaslan?

Bandırma´da adı futbol ile birlikte anılan Erdinç Özaslan bundan 60 yıl önce Marmara´da başlıyor.

/resimler/2017-4/16/1123585328766.jpg

Kentin arsa zengini sokaklarında duvar pası ile rakiplerini ekarte eden sol iç Erdinç Özaslan henüz 15 yaşında?

Günün önemli futbol kulüplerinden Marmaraspor yönetimi bu yeteneği keşfedip ilk lisansı çıkartıp Bandırma´da futbol hayatına katması Erdinç Özaslan´ın 1958 yılında futbol ile resmen buluşmasını sağlıyor.

Dönemin istikrarlı takımlarından Çelikspor ayak bileklerindeki pervane gibi olan Özaslan´ı transfer etmek için harekete geçiyor ve yapılan anlaşma ile Erdinç Özaslan 1961 yılında Sarı kırmızılı ekibin umudu oluyor.

Sol iç Erdinç Özaslan´ın Çelikspor macerası tam 8 yıl sürüyor. Aynı zamanda eğitimine devam eden Özaslan 1968 yılında öğretmen olarak atandığı Edincik´te futbol hayallerini Futbolcu Antrenör olarak sürdürüyor.

Futbol ´un geleceğini gençlerde gören Özaslan kurduğu U-14 okul takımı ile Efsane Edincikspor´un alt tapısını oluşturuyor.

Daha sonraki yıllarda isimleri Futbol dünyası ile birlikte anılan K. Hasan, Sarı Süleyman, Zeyyat Saygın, Köfte Ahmet, Tavşan Ahmet, Baha ve Yaşar Bekdemir futbol özellikleri nedeniyle lakaplarını aldıkları ilk takım?

Efsane U-14 Edincikspor ile Bandırma ilçe şampiyonu olan Erdinç Özaslan´nın ilçe şampiyonu olarak Balıkesir´de verdiği il şampiyonluğu mücadeleleri dinlemeğe değer?

Daha sonraki yıllarda bir süre 18 Eylülspor´u çalıştıran Erdinç Özaslan´ı hayal kırıklığına uğratan anekdot ise Bandırmaspor yönetiminin geri çevirdiği öneri.

Erdinç Özaslan, Bordo beyazlı ekibin geleceği adına ortaya koyduğu gençlik projesi dönemin Bandırmaspor yönetim kurulunca itibar görmüyor.

Futbolun bam telinin ikiye ayrıldığını düşünen Özaslan, ilk-i topun ayağına gelmeden nereye atacağını bilen oyuncu, diğeri ise topun ayağına geldikten sonra nereye atacağını düşünen oyuncu?

Zeyyat Saygın´ın efsane kramponlar haber röportaj programının bugünkü konuğu efsane sol iç Erdinç Özaslan ile Bandırma futbolu nu 60 yıl öncesine götüren söyleşiyi keyifle bir solukta ileyeceksiniz...

/resimler/2017-4/16/1124200641738.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli