İşitme Engelliler Derneği Ankara´daydı

 İşitme Engelliler Derneği Ankara´daydı

Bandırma İşitme Engelliler Kültür, Spor Kulübü Derneği üyeleri Ankara´daki Türkiye Sağırlar Federasyonu tarafından düzenlenen eyleme katıldı.

Bandırma İşitme Engelliler Kültür, Spor Kulübü Derneği Başkanı Tuncay Ağaçonaran, Ankara´daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

/resimler/2018-12/5/2358534642857.jpg

Türkiye Sağırlar Federasyonunun (TSMF) tüm Türkiye´deki derneklere çağrısıyla Ankara´da bir araya geldiklerini belirten Ağaçonaran ?Çok kalabalık bir katılım oldu. Önce Anıtkabir´i ziyaret ettik. Ardından Anadolu meydanında basın açıklaması için toplandık. Kalabalık olduğumuz için Polis hemen güvenlik önlemi aldı ve bizi dağıtmak istedi. Biz taleplerimizi ilettik. TSMF Başkanımız Ercüment Tanrıverdi, bir torba yasa ile sorunlarımızın çözümünü talep eden açıklamayı okudu. İşitme Engellilerin sadece gece vardiyalarında çalışması zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyoruz. Bizlerin sağırlar okullarında okumasını tavsiye etmeyen, işaret dilini ?öcü? olduğunu belirten ve ailelerimiz bu yüzden korkutan sistemden kurtulmak istiyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde sadece kamuda değil özel sektörde çalışan arkadaşlarımıza izin vermesini istiyoruz. 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramının resmi bayram olarak ilan edilmesini istiyoruz. Siyasi partilerden, milletvekillerinden bu konuda çıkacak yasaları oy birliği ile çıkarmasını bekliyoruz. Bu torba yasa ile çıkarılabilecek kanunların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz? dedi. Ozan ERTUĞRUL

/resimler/2018-12/5/2359199643478.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli