Kılkışlı;?Bandırma için son fırsat?

  Kılkışlı;?Bandırma için son fırsat?

Kılkışlı, il için 2019´u işaret etti

  9 Nisan tarihinde yapılacak olan Bandırma Ticaret Odası seçimleri için çalışmalarına ?mavi liste? nin başkan adayı olarak devam eden mevcut Başkan Mehmet Kılkışlı, açıklamalar yaparak 2019 yılının Bandırma´nın il olması konusunda önemli bir fırsat olduğuna işaret etti. Kılkışlı, ?Bandırma için 2019 en önemli yıl. Hem genel, hem de yerel, hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yılı. Mevcut siyasi partiler Bandırma´ya yönelik bir takım vaatlerde bulunacaklardır. Benim gönlüm Bandırma´nın il olmasını istiyor. 2019´u, Bandırma için son şans diye görüyorum. Çünkü şu anda iktidarda olan parti, bazı il olmayı hak eden ilçeleri gündeme getirebilir. Bandırma odasıyla, borsasıyla, belediyesiyle, kaymakamıyla, bölge milletvekilleriyle el ele verip il olmalı. Bandırma il olduktan sonra zaten her şey daha kolay olacak. Bandırma´nın buna odaklanması gerektiğini düşünüyorum. El ele verirsek bu il olma konusunun altından kalkıp, il olacağımıza inanıyorum.? dedi.

/resimler/2018-3/23/0003493760506.jpg

 Bandırma Ticaret Odası başkanı Mehmet Kılkışlı, Oda seçimleri öncesi Gazeteci yazar Önder Balıkçı´ya net açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında seçildikleri günden itibaren üyelerle iletişim kurmak için harekete geçtiklerini ve bu konuda oda çalışanlarını görevlendirerek tek tek üyelerin ziyaret edildiğini aktaran Kılkışlı,5 yılın kendileri için başarılı geçtiğini söyledi. Kılkışlı,  ?Ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yollarımızı ayırdığımız arkadaşlara da sorsanız onlar da başarılı olduğumuzu söyleyeceklerdir. Ben yönetim dönemimizde bugüne kadar yapılmayanların yapıldığını düşünüyorum.  Onlar, 2 bin 200 üye ile irtibatın ?sıfır´ olduğunu savunuyor. Ancak ben tam tersini söylüyorum. Bu 5 yılda, bugüne kadar iletişimin üye ile maksimum olduğu bir dönemi yaşadık ve bunun geliştirilerek devam etmesi gerekir. Biz 5 yılda yaptıklarımızı bir kitapçık durumuna getirerek dağıttık. Genel olarak başarılı olduğumuza inanıyorum.? diye konuştu.

/resimler/2018-3/23/0004348436547.jpg

     ?ÜYENİN MEMNUN OLUP OLMADIĞINI SANDIK GÖSTERECEK?

Grup çalışmalarının bittiğini ve ?mavi liste? adaylarının kendi gruplarına yönelik çalışmalar yaptığını anlatan Kılkışlı, 9 Nisan´da yapılacak seçim gününe kadar da bu tempoda devam edeceklerini belirtti. ?Turuncu liste?nin başkan adayı Gürkan İlgin´in, ?Üyelerle oda ilişkisi sıfır? iddialarına da cevap veren Kılkışlı, ? Üyelerle ilişkilerin nasıl olduğunu, memnun olup olmadıklarını sandık gösterir. Şu anda ?üye memnun değil´ demek çok yanlış. Biz göreve geldiğimizde ilk gün üye güncellemelerini yaptık. Üyeye ulaşımı sağladık. Tahminen 300-400 üyemize ulaşılamıyordu, Odamızın hiçbir faaliyetinden üyemizin haberi olmuyordu. Personelimizi de her gruba bölüştürerek, her gruptan sorumlu personel belirledik ve o personel de grup üyelerini tek tek dolaştı. Aynı zamanda bir de üyelere anket yaptık. Ziyaret sırasında anket de yaptılar. Bu üye programını iki kez daha uyguladık.  Bugüne kadar hiç yapılmayan bir şeydi. ´Üyeye ulaşılmadı gidilmedi, borcu olduğunda arandı´ iddiasına gelince.  Bir kere üye, borcu olduğunda aranmaz. Üye, hangi tarihlerde borcu olduğunu bilir ve o tarihlerde öder. O tarihlerde ödemeyenler de askıya alınır. Birtakım prosedür başlamadan önce askıya alınanlar da meclis üyelerinden tanıdıkları, dostları varsa onlar tarafından uyarılır. Biz kurumsal olarak üyeyi ?bu kadar borcun var´ diye aramayız. Ticaret Odası tarafından değil, bizim mevcut arkadaşlarımız tarafından uyarılır. Üyenin memnun olup olmadığını da 9 Nisan´da sandık sonuçları belirleyecek ?dedi.

/resimler/2018-3/23/0006079844648.jpg

  Ticaret Odasında İSTİKRAR, Bandırma için MAVİ seçim sloganı seçildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´ndan herhangi bir izin alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, Hisarcıklıoğlu ile uyum içinde çalıştıkları aktaran Kılkışlı, ? Rifat Bey bir izin makamı değil. Rifat Bey ile bire bir konuşmamızda, uyum içinde çalıştığımızı, kendisinin bir dönem daha görev yapacağını, benim de bir dönem daha yapmam gerektiğini söyledi. Ben üyelerden ve ekip arkadaşlarımdan böyle bir destek görmeseydim aday olmazdım.? diye konuştu.

?Turuncu liste? başkan adayı Gürkan İlgin´in, ?Centilmenlik? söylemlerine de cevap veren Kılkışlı, ?Gürkan İlgin aday olduğunu açıklayınca onu arayıp kutlayan ilk kişilerdenim. İlgin´e,  ?Benim ekibimle ilgili bir şey olursa telefonum 24 saat açık. Bana söyleyebilirsin. Benim de olup bitenden haberim olsun. Eğer bir şey olursa benimle konuşmadan inanma´ diye de kendisine söyledim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Centilmenlik dışı bir hareket varsa benim haberim yok. Varsa da beni 24 saat telefonla arayabilir. Ben Gürkan İlgin´ den uzakta olan bir insan değilim.? dedi.

/resimler/2018-3/23/0007301877475.jpg

Geçmişte kendisi ile birlikte hareket eden ancak bugün yolları ayrılan üyeler konusuna da değinen Kılkışlı, şunları söyledi:  

? Onlarla sevgi, saygı açısından hiçbir yanlış hareketimiz olmadı. Onlara yine aynı saygı, sevgiyi besliyorum ama zaman zaman insanlarla fikir ayrılığına düşülebiliyor. O arkadaşla fikir ayrılığına düştük. O yüzden yollarımızı ayırdık. Yoksa onlar da buraya çok güzel hizmetler verdi. Seçilirlerse aynı hizmete devam ederler. Onlar bizden ayrıldı diye kötü insan ya da biz onlardan iyiyiz diye bir şey yok. Onlar da ticaret odası için yıllarca hizmet ettiler. O hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Ben hâlâ onlarla çok iyi görüşüyorum. Yeniden seçilirsem Bandırma´ya 5 yıl içinde verdiğimiz hizmeti daha da geliştirmek istiyoruz. Ticaret Odası´nın imkânları neye elveriyorsa, bunu maksimum düzeyde Bandırma´ya yansıtmak zorundayız.?

/resimler/2018-3/23/0009422348814.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli