MHK ESKİ BAŞKANI MUSTAFA ÇULCUDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

 MHK ESKİ BAŞKANI MUSTAFA ÇULCUDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

"Reşadiye mahallesinde futbol takımı kurmak, kulüp olmak,"

  Sadece 3 yıl geriye gittiğimizde çocukluğumun geçtiği Reşadiye mahallesinde futbol takımı kurmak, kulüp olmak, yüzlerce binlerce gencin spor yapmasını sağlamak onların dinamizmini artırmak mahalleye yeni bir soluk yeni bir heyecan getirmek hayal gibiydi.

Ama bunu başta Reşadiye mahallesinin dinamikleri, akil adamları, sporu seven insanları ile birlikte kurucu başkan Sayın Ümit Yergal ve Yönetimi Kurulu başardılar. Şimdilerde ise bayrağı teslim alan Sayın Başkan Mustafa Baldan ve Yönetim Kurulu çıtayı daha yukarılara taşımak için var gücü ile çalışıyor. Kurulmasından bu yana geçen 3 yıllık süreçte gelinen nokta sportif anlamda, Süper Amatör Lige çıkma aşamasında yarışmacı bir ekip oluştu.

Kurumsal anlamda ise yarınlarda daha sağlıklı temeller ve gelirler ile kuvvetlenerek kendi ayakları üzerinde yaşamını devam ettirebilecek bir kulüp yaratıldı. Bunu Gönen insanı Reşadiye Mahallesi yaşayanları başardı. Takdiri ve alkışı fazlasıyla hak ediyorlar. Geçtiğimiz hafta oynanan Süper Ligde görev yapmış hakemlerimizden İlker Meral´in yönettiği ve berabere biten Reşadiyespor-Marmara Adalar spor maçı sonrası saha dışında yaşananları ise asla tasvip ve kabul etmiyoruz. İnsan hayatının, gencecik bir delikanlının hayatının nice şampiyonluklardan daha değerli olduğunu unutmamalıyız.

Neredeyse bir kardeşimizin hayatına mal olacak seviyede çok üzücü olaylar yaşandı. Maçta olan maçta kalmalı. Maçtan sonra yaşananlardan ise herkes bir ders çıkarmalı. Bunun sadece bir spor, oyun ve yarışma olduğunu bilmeliyiz. Kulüpler arasında tabi ki rekabet, mücadele, çekişme olacak ama bu sağduyu ve fair -play den uzaklaşmadan yapılırsa kalitesi yükselir, keyif verir, izlenir, kabul görür. Bu hafta sonu oynanacak Gönen Karşıyakaspor-Marmara Adalar spor maçı oynayan takımlar kadar şampiyonluk için şansı olan Reşadiye spor´ u da bir o kadar direk ilgilendiriyor. Bu da heyecan ve çekişmeyi tırmandırıyor.

Ama asla kavgayı, intikamı, çatışmayı değil. Bunun sadece zorluk derecesi yüksek önemli bir müsabaka ve yarışma olduğu akıldan çıkarılmamalı. Son günlerde sosyal medyada okuduklarımız, sohbetlerde duyduklarımız ise centilmen Reşadiye spor ve Reşadiyeliler ile örtüşmeyen kabul edilemez ifadeler. Tüm bu söylemlerin dedikodudan ibaret asılsız olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim ve inancım o ki Reşadiye sporlular son derece centilmen, hoşgörülü ve sağduyuludur.

Provakasyonlara, tahriklere kapılacak bir spor ailesi değildir ve olmamalıdır da... Tabi ki Reşadiye sporlular kendi takımlarının hedefe ulaşması için Karşıyaka spor ´u destekleyecekler. Ancak bu maç ne bir intikam ne de bir kısasa kısas kavga maçı değildir. Mağlubiyet veya kaçan şampiyonluk Dünya´nın sonu olmayacak gelecek şampiyonluk da Dünya´ya hâkimiyet olmayacak. Önümüzdeki yıllarda ligler, müsabakalar, çekişmeler, heyecanlar yine devam edecek. Bu sadece sportif bir başarı için yapılan mücadele, o kadar... En sevdiğimiz oyuncaklarımızdan biri olan futbola sahip çıkmalıyız. Tüm takımlar bizim. Yarınlarda futbol kulvarında bu takımlarla rekabet, mücadele, yarışmalar yine devam edecek.

Kurulduğu günden bu yana centilmenliği, mücadele hırsı ve isteği ile tüm spor ailesinin sempatisini ve de sevgisini kazanmış Reşadiyespor ´a zarar verecek tüm kaba, kötü ve centilmenlik dışı olaylardan uzak durulmalı. Örnek taraftar ve kulüp olarak yerini korumalı. Genel Kurulun takdirleri ile Reşadiye spor´ un Onursal Başkanı olarak kabul ettiğiniz yıllarını futbola adamış pek çok deneyime sahip olmuş bir büyüğünüz bir ağabeyiniz olarak bunu sizden istemenin hakkım olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu oynanacak bu müsabakada ve diğer müsabakalarda ´´Ezeli rekabet ebedi dostluk´´ muhafaza edilmeli. İnancım ve temennim o ki son derece centilmence hak edenin kazanacağı bir müsabaka olsun. Takımlara ve maçı yönetecek hakemlere başarılar dilerim.

                                                       MUSTAFA ÇULCU

                                                    MHK ESKİ BAŞKANI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli