Müstafi Başkan´dan Bayram Kutlaması

  Müstafi Başkan´dan Bayram Kutlaması

İstifa zorunluluğu ile görevden alınan AKP Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, 23 Nisan kutlamasında bulundu.

 

Erdek´te istifa zorunluluğu ile görevden alınan AKP İlçe Başkanı Murat Sever, sıfat olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramın resmi törenlerine katılamasa da, Belediye anonsundan yaptığı ilan ile İlçe Başkanı olarak Erdeklilerin Bayramını kutladı.

Siyasi arenada ilk kez karşılaşılan bu davranış karşısında şaşıran Erdekliler, ilk anda Sever´in istifasının kabul edilmediği kanısına varırken, yapılan araştırmada partisini çok seven Başkan Murat Sever´in 23 Nisan gibi önemli bir günde partisini kutlamalardan mahrum bırakmamak adına böyle bir davranışta bulunduğu, yeni görevlendirme yapılana kadar da koltukta oturacağını söylediği öğrenildi.

Murat Sever, Müstafi Başkan olarak ilçe teşkilatını sahipsiz bırakmazken gerçekleşen temayül yoklamasında 5 meclis üyesi, 29 Mahalle Başkanı, 60 kişiyi bulan ilçe, kadın ve gençlik kollarının oy kullanması gerekirken, başta istifa zorunluluğunu kabul etmeyerek ?Hangi koordinatör vekil alacakmış, gelsin görelim.? Diyerek istifasını vermeyen yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen ve beraberinde bazı partililerin temayül tasarrufunda bulunmadıkları görüldü.

Erdek´teki temayül yoklamasında Koordinatör olarak görev alan Kırklareli Milletvekili Ahmet Sarıçam ile AKP İl Başkanı Dinçer Orkan temayül oylaması ardından kullanılan oyları açmadan çuvala doldurarak beraberinde götürdüler.

Edinilen bilgiye göre temayül yoklaması sonuçları, parti içi kargaşa çıkmaması için il başkanlığında gizli tasnif yapılacak, sonucu ise ifşa edilmeyecek.

İstifa zorunluluğu ile boşalan Erdek AKP teşkilatının yeni yönetiminin hafta sonu görevlendirilmesi bekleniyor.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli