Semra Baycan, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanlığına Getirildi.

 Semra Baycan, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanlığına Getirildi.

Erdek Muhtarlar Derneği 8. Olağan genel Kurul ile yeni dönem yönetimini belirledi.

 

46 Üyesi bulunan Erdek Muhtarlar Derneğinde gerçekleşen olağan genel kurul sonucu yeni yönetim kurulu belirlendi.

/resimler/2016-2/19/2344071775283.jpg

Erdek Öğretmen evi çok amaçlı toplantı salonunda yapılan genel kurulda Recep Kara, Semra Baycan, Ramis Kolagan, Ali Aydın, Nejat Akbay, Şener Sütaş, Kamil Örnekli, Adnan Sesli, İdris Doğan, Hasan Alphan´dan oluşan liste yeni yönetim kurulunu oluşturdu.

Erdek Muhtarlar Derneği seçimlerinde Nihat Erdoğmuş, Hamdi Çakır ile Mustafa Geçici´nin denetim kurulu üyeliklerine seçildiği genel kurul ardından görev bölümü yapan yeni yönetim kurulu Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan´ı Başkanlığa getirdi.

/resimler/2016-2/19/2345572871186.jpg

Semra Baycan´ın Başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda Bşk. Yrd. Ramis Kolagan, Sayman üyeliğe Recep Kara,  Sekreterliğe Hasan Alphan yönetim kurulu üyeliklerine ise Ali Aydın, Nejat Akbay, Şener Sütaş, Kamil Örnekli, Adnan Sesli, İdris Doğan seçildi.

Erdek´te Alaattin Mahallesi Muhtarı Doğan İşler´in Başkan olduğu Muhtarlar Derneğinde, rahatsızlığı nedeni ile Başkan Doğan İşler´in istifa etmesi üzerine yerine yönetim kurulu kendi içinden Recep Kara´yı Başkanlığa getirmişti.

/resimler/2016-2/19/2345092401497.jpg

Erdek Muharlar Derneği olağan genel kurul sonrası Başkanlığa getirilen Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, yaptığı açıklamada, Muhtar arkadaşlarının kendine olan güveni nedeni ile hepsine teşekkür ederken, gelinen noktada sorumlulukları olup, yetkisi olmayan Muhtarlık müessesesinin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde güç birliği içinde olmaları gerektiğine inandığını vurgulayarak, ?Biz Muhtarların bütünlüğü kent merkezi ve köylerdeki hizmet beklentisinin daha çabuk hayata geçmesine vesile olacaktır. Gerek mahalli Belediye, Gerekse Büyükşehir anlamında tüm Muhtar arkadaşlarımızın hizmet beklentisini güncelleştirerek, öncelik durumuna göre hayata geçmesi için zaman ve mesai harcayacağız. Erdek Kapıdağ ve çevresi yanı sıra Paşalimanı adasında görev yapan arkadaşlarımızın coğrafi olumsuzluktan kaynaklanan sıkıntıları vardır. Balıkesir 2 yıl önce Büyükşehir olarak köy tüzel kişiliklerinin bütçe ve mal varlıkları Belediye ye aktarılması, yaptırım olanaklarını kaybetmesine neden olmuştur. Oysa yeni konuma göre Büyükşehir statüsünde Mahalle kimliği kazanan köylerimiz, yerel seçimler öncesinde gündeme getirilen ?Şehirde ne varsa, köyde de o olacak.´ Sözlerinin yaşama geçmesini bekliyoruz.?

?En küçük Hava Muhalefetinde kesilen elektrikler, standart dışı ulaşım yolları, sağlıklı arıtma ve yeterli olmayan şebeke suları, kırsaldaki hayvancılık, ulaşım beklentileri, eğitim, derslik, sağlık, güvenlik vs ihtiyaçların temini lüks beklenti olmaktan çıkıp zorunlu ihtiyaç olmuştur.? Diyerek bu beklentilerin sadece kırsalda yaşayan Mahalle sakinleri için değil Erdek´in kırsaldaki her köyünün artık tatilci ağırlayan mahalle statüsünde olmasından kaynaklandığını söyledi.

Başkan Semra Baycan, Erdek´te bu beklentilerin Mahallenin Muhtarının beklentisi değil, tüm muhtarların ortak beklentisi olarak gündeme taşıma düşüncesinde olduklarını kaydetti.

/resimler/2016-2/19/2344396307229.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli