09.00'da sınav tepkisi

09.00

Öğrencilerden üniversite yönetimine 09.00'da sınav tepkisi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yönetiminin 10 Kasım Pazar günü sabah 09.00’a tören programı hazırlamak yerine sınav koymasına öğrenciler sert tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta anma törenleri düzenledi. Her yıl olduğu gibi bu yılda saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm yurtta hayat durdu. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu dakikalarda tüm yurtta sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ancak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde durum farklıydı. 10 Kasım Pazar günü sabah 09.00’da anma töreni değil sınav olduğunu öğrenen öğrenciler duruma tepki gösterdiyse de değişen bir şey olmadı. Edinilen bilgiye göre bazı sınıflarda öğrenciler kendi inisiyatifleriyle saygı duruşunda bulunduysa da bazı sınıflarda gözetmenler duruma kayıtsız kaldı.

Konu ile ilgili konuşan öğrenciler: “Sınavdan çıkarken gözetmene ‘Keşke saygı duruşunda bulundursaydınız’ dedik. ‘Yapabileceğim bir şey yok’ dedi. Okulun siren çalmaması hiç iyi bir şey değil. Okulda siren sesi çalınmazsa öğrenciler de durmazlar. Sınav programı hazırlanırken bu mutlaka gözetilmeliydi. Sınav 9.15’de veya 9.30’da başlatılabilirdi. Üniversite bahçesinde bir anma töreni olabilirdi. Başka etkinliklerde dersleri yarıda kesip konferans salonunu doldurmak için öğrenci çıkaranlar veya fidan dikme etkinliği için otobüs seferleri organizasyonu yapan üniversite yönetimi üniversite bahçesinde küçük bir anma etkinliğini düşünemiyorsa bunun arkasında bir kasıt olduğunu düşünmekten kendimizi alamıyoruz" dediler.



Anahtar Kelimeler: .' sınav tepkisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli