1-7 Mart SMMMO haftası törenle kutlandı

1-7 Mart SMMMO haftası törenle kutlandı

1-7 Mart SMMMO haftası kutlanıyor. Cumhuriyet alanındaki törende Başkan Av. Tolga Tosun"Ekonomi hayatımızın her anında önemli"

1-7 Mart Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler haftası yurdun dört bir tarafından olduğu gibi Bandırma'da da SMMMO Bandırma Temsilciliği tarafından Cumhuriyet alanından düzenlenen törenle kutlandı.

Törende Bandırma'da faaliyet gösteren SMMMO üyeleri yanı sıra Belediye Başkanaı Av. Tolga Tosun,  Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz hazır bulundu.

Cumhuriyet alanındaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ardından Balıkesir SMMMO Bandırma temsilcisi Onur Batır 13 Haziran 1989 yılında yürürlüğe giren 3568 sayılı yasa ile meslek yasası  yasal statüsüne kavuşturulan SMMM Oda adı altında kurumsallaşarak 31 yıldır mesleki günlerinin kutlanmakta olduğunu açıkladı.

Onur Batır; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.

13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden 109 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

31 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.

Yetkileri sınırlı, sorumlulukları geniş olan mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluğun dengeli bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum.”

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, para'nın icad edilmesi ile birlikte ekonominin insan hayatında en önemli yer teşkil ettiğini, Okula giden çocuğun haçlığından, mutfağın ekonomisini düzenleyen ev hanımları günlük yaşamın ekonomistleri olarak öne çıktığını, iş dünyasının düzenli muhasebe ve kayıt isitemi ile paranın yönetimini profesyonel muhasebecilere bırakarak kayıt sistemlerini güvence altına almaları gerektiğini vurguluyarak, Bunun Belediye'de de Bakanlıklarda da böyle olduğunu söyledi ve SMMMO çevresinin 1-7 Mart gününü kutladı.



Anahtar Kelimeler: - SMMMO haftası törenle kutlandı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli