1 Kasım hesap günü

1 Kasım hesap günü

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay yaptığı yazılı açıklamada Digitürk´ün 7 televizyon kanalını yayından kaldırmasını kınadı.

 

(DP Basın Merkezi ? 08 Ekim 2015) Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay yaptığı yazılı açıklamada Digitürk´ün 7 televizyon kanalını yayından kaldırmasını kınadı.

Digitürk´ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın isteği üzerine 7 televizyon kanalını yayın ağından kaldırması üzerine açıklama yapan Küçükay, ?1 Kasım seçimleri öncesinde kendileri gibi düşünmeyen muhalif sesleri susturma, yıldırma, yasaklama planının uygulandığını üzülerek görüyoruz? dedi.

/resimler/2015-10/8/1807034722949.jpg

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay, şunları kaydetti:

?1 Kasım´da yapılacak milletvekili genel seçimleri yaklaşırken, iktidarın oy kaybetme korkusuyla yeni planlar devreye soktuğunu görüyoruz. İktidar partisi, hiçbir muhalif sese tahammül edemediğini bir kez daha göstermiştir.

Bugün üzülerek görüyoruz ki; ülkemizde darbe ve sıkıyönetim dönemlerinde dahi görmediğimiz bir ölçekte basın ve medya kuruluşlarına baskı yapılmaktadır. Halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanmaktadır.

Tivibu´nun da Bugün TV, Samanyolu Haber ve Mehtap TV´nin yayınlarını sona erdirmesi hafızalarımızdayken Digitürk´ün de bu basına sansür kampanyasına destek verdiğini görmek bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Digitürk´ün internet sitesinde yaptığı ?Yasal zorunluluk dolayısıyla Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkartılmıştır? açıklaması karşısında; Türkiye´yi demokrasiyle buluşturan, ana fikri ?hürriyetçi düşünce´ olan Demokrat Parti olarak; dün olduğu gibi bugün de her ne şartta olursa olsun hukukun üstünlüğüne, fikir ve ifade özgürlüğüne, konuşan ve tam demokrat Türkiye´ye inanıyor; bu ilkeler uğrunda mücadele ediyor ve mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

/resimler/2015-10/8/1807220816961.jpg

Bir çocuk kanalı olan Yumurcak TV´yi dahi kapatmaktan çekinmeyen iktidar, bugün 1 Kasım seçimlerinde iktidar olabilme mücadelesinde kazanabilmek adına devletin her kurumunu hukuksuz ve yanlı uygulamalarına ortak etmektedir.

Bu iktidarı kendi çıkarları için kullananlar bilmelidirler ki, hakikati söylemeye her daim hazır olan, gerçeğin hiçbir şekilde saklanamayacağı,  dünyanın herhangi bir yerindeki kişinin birbirine bir tık kadar yakın olduğu global bir dünyada, yaptığınız bütün baskılara rağmen muhalefet olarak sesimizi duyuracağız.

Demokrat Parti´nin Genel Merkezi, teşkilatları ve üyeleri tarafından hayretle karşılanan bu karar karşısında bizler de Digitürk üyeliklerimizi yeniden gözden geçireceğiz.?



Anahtar Kelimeler: Kasım hesap günü
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu