100 yıllık coşku

100 yıllık coşku

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100.yılı Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın 100.yılı Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törenlerle  kutlandı.

Törene kaymakam Günhan Yazar, 6.Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akant, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Başsavcı vekili Bülent Bilgin, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Emniyet Müdürü Soner Duran, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü´nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

/resimler/2019-5/19/1740208288491.jpg

Konuşmasında gençlere seslenen Elüstü;

?Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti´ni sizler yöneteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.

Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.

Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimizin sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.? dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları, okçuluk gösterisi, şiir ve Atatürk´ün Gençliğe Hitabesinin okunması-Gençliğin Ata´ya cevabı ve Şeref çağrısı ile devam etti.

Sportif gösteriler, Halk oyunları, 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık ekibinin gösterileri alkış aldı.

Ahmet PESEN

/resimler/2019-5/19/1740531101854.jpg



Anahtar Kelimeler: yıllık coşku
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli