10 İlin Adayını Bugün Açıklayacak

10 İlin Adayını Bugün Açıklayacak

Erdoğan, 5`i Büyükşehir 10 ilin adayını bugün açıklayacağını attığı tweetle duyurdu.

Gökçek, Özhaseki ve Akyürek koltuğunu koruyacak.  İzmir, Antalya ve Adana`da ise ikinci anket yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında 5`i büyükşehir 10 ilin adayını kamuoyuna açıklayacak. Dün Ankara`ya gelen Erdoğan, Üst Komisyon`u topladı. 10 kişilik ekiple Ak Parti Genel Merkezi`nde geç saatlere kadar çalışan Erdoğan, temayül yoklamaları, anketler, milletvekili ve bakanların görüşleri, hazırlanan raporlar ve başkanların performans karneleri ışığında bazı adayları netleştirdi.

Buna göre Erdoğan`ın büyükşehirlerden  Ankara, Kayseri,  Konya,  Eskişehir ve Kahramanmaraş adaylarını duyuracağı öğrenildi. Adayları açıklanacak iller ise Kırşehir, Bartın, Amasya, Afyon ve Gümüşhane.GÖKÇEK KALIYOR: Ankara`da Melih Gökçek,  Kayseri`de  Mehmet Özhaseki, Konya`da Tahir Akyürek,  Kahramanmaraş`ta  Mustafa Poyraz halen başkanlığı yürüten isimler. Bu isimlerin performansları nedeniyle yeniden aday gösterilecekleri belirtiliyor.

 CHP`li Yılmaz Büyükerşen`in başkan olduğu Eskişehir`de ise Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Harun Karacan`ın aday yapılacağı belirtiliyor.

İSMİ KONUŞULANLAR: Gaziantep`te Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Şahin`in, Antalya`da Menderes Türel`in, Balıkesir`de Edip Uğur`un, Mersin`de ise Ahmet Zahteroğulları`nın adı geçiyor. Sakarya`da Zeki Toçoğlu`nun, Manisa`daHüseyin Tanrıverdi`nin, Bursa`da Recep Altepe`nin, Kocaeli`nde İbrahim Karaosmanoğlu`nun, Şanlıurfa`da Eşref Fakıbaba`nın, Hatay`da Adalet BakanıSadullah Ergin`in, Ordu`da Enver Yılmaz ve Çanakkale`de Mehmet Daniş`in ismi öne çıkıyor.

İZMİR KESİNLEŞMEDİ: Bazı bölgelerde ikinci anket çalışmaları devreye sokuldu. Bu iller arasında İzmir, Samsun,  Antalya,  Adana, Mersin gibi hem muhalefet hem de Ak Parti için kritik önemde bulunan iller yer alıyor.

İSTANBUL ZİRVESİ: Toplantılarda, İstanbul adayları da masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi`nde mevcut Başkan Kadir Topbaş`ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. KABİNE REVİZYONU: Gözler bir yandan da kabine revizyonuna odaklanmış durumda. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın İzmir, Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Şahin`in Gaziantep, Adalet Bakanı Sadullah Ergin`in  Hatay adaylıklarının kesinleşmesi durumunda revizyon kaçınılmaz olacak.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli