ERDEK`TE,10 NİSAN POLİS BAYRAMI KUTLANDI

ERDEK`TE,10 NİSAN POLİS BAYRAMI KUTLANDI

ERDEK`te Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü bir dizi törenle kutlandı.


Erdek İlçe

       BESTER HABER - ERDEK       

Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf CANKURT`un beraberindeki Emniyet mensupları ile  Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ’ı makamında ziyaret etmesinden sonra Polis Teşkilatının 169.  kuruluş yıldönümü programı Saat:10:00 da başladı.

Erdek Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Emniyet  Amiri Mustafa AYDEMİR’in  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması,vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması,kanun hakimiyetinin ve Devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız,169 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır.Güvenlik,insanların ve toplumların en önemli ihtiyacı,aynı zamanda devletin en önemli görevleri arasındadır.

Ağır ve zor şartlar altında büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışan polisimiz,artan ihtiyaçlar ve çeşitlenen suç türleri karşısında daha çok gayret gösterme,daha planlı – programlı ve projeli bir şekilde çalışması gerekmektedir.Suç grupları ve suçluların yanı sıra,her geçen gün artan iş hacmi,hizmet talebi ve yoğunluğu karşısında teşkilatımız,çağın gelişen en ileri teknolojik imkanlarından olabildiğince yararlanarak vatandaşlarımıza hızlı,doğru ve kaliteli hizmet verme yollarını güçlendirme bilincindedir.

Görevimizi ifa ederken bizden yardımlarını esirgemeyen,başta kaymakamımız sayın İsmail Kaygısız olmak üzere,tüm kurum – kuruluşlarımıza ve Erdeklilere teşekkür ediyor,suç ve suçlulara karşı sürdürülen çalışmalarda emeği geçen,yasalara saygılı,Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı,insan hakları ve hukukun üstünlüğü prensibi ile hareket eden,her zaman vatan,millet ve insan sevgisi anlayışı içerisinde çalışmalarını yürüten Polislerimizi kutluyor,görevlerini yerine getirirken canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle,gazilerimizi ise minnetle anarken,teşkilatımızın 169.kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz törenimize bizleri onurlandıran tüm değerli konuklarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum,diyerek sözlerine son verdi.

Saat:11:00’da Öğretmenevinde verilen resepsiyonda tebriklerin kabulü ve verilen ikramlardan sonra protokolle toplu olarak fotoğraf çektirilmesiyle program sona erdi.




  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli