10 Ocak kutlu olsun!

10 Ocak kutlu olsun!

GMGC Başkanı Arıcan, Çalışan Gazeteciler Günü`nü bir mesajla kutladı.




"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 50.yılını kutluyoruz…

Çalışan gazetecilerin mesleki açıdan sosyal güvenceye kavuşmalarında ve özlük haklarının elde edilmesinde yıldönümü olan bu günde, ne yazık ki, çalışan gazeteciler, mesleklerini özgür ve demokratik bir ortamda yapamamanın da yıllanmış özlemini yaşıyorlar.

Bugün birçok meslektaşımız sadece mesleklerinin gereğini yapmaya çalıştıkları için haksız ve hukuk dışı gözaltılar, tutuklamalar ve yargılamalarla, cezalandırılmalarla yüz yüze bulunuyor.

Birçok meslektaşımız fiili saldırılara uğrayarak yaşamını kaybediyor.

Böylesi anti demokratik bir ortamda Gazetecilerin, değil mesleki açıdan özlük haklarına sahip çıkabilmeleri, özgürce çalışabilmeleri bile gün geçtikçe zorlaşmaktadır.

Telefonları dinlenen, izlenen, evi ve çalıştığı gazeteleri basılan, gözaltılar ve tutuklamalarla her günü ve an'ı kaygı ve endişeler içinde geçen basın ve yayın dünyamızın, ülkemiz entelektüel dünyasının GÜN kutlayacak ne hali ne mecali kalmış durumdadır.

Bu durum, ne yazık ki, Güney Marmara ve Bandırma'da da farklı değildir.  Yaygın basında yaşanan farklı sorun ve sıkıntılar bölgemizde de, yerel basın nezdinde de farklı boyutlarda yaşanmakta, en başta basın ve yayın kurumları ve basın emekçileri yaşananların doğrudan ya da dolaylı hedefi olmaktadır.

Basına yönelik anti demokratik baskı ve uygulamalar, Anayasal bir hak olan, halkın bilgilenme ve haber alma hakkına yönelik saldırının ta kendisidir.

O nedenle, ülkemizde basın özgürlüğü ve basın çalışanlarının mesleki sorunları, aynı zamanda bir demokrasi ve özgürlük sorunudur.

‘Sivil Anayasa'nın hazırlandığı günümüzde, tüm bu gerçekliklere uygun yaşam ve özgürlük alanımızın genişletilmesi sorunu, aynı zamanda halkın özgürlük ufkunun genişletilmesi sorunu olarak görülmeli, ‘Yeni Anayasa' buna göre hazırlanmalıdır.

GMGC Yönetimi olarak tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tüm basın emekçilerini örgütlü olmaya davet ediyoruz."


Engin ARICAN
Güney Marmara Gazeteciler Cemiyeti başkanı




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı