10.Geleneksel Edremit yağlı Pehlivan güreşleri başlıyor

10.Geleneksel Edremit yağlı Pehlivan güreşleri başlıyor

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Tüm güreş severleri 12 Mayıs Cumartesi günü güreş arenamızda görmekten büyük mutluluk duyacağız”

 



Edremit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen pehlivan güreşleri için geri sayım başladı. ‘10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri' için tüm güreş severleri davet eden Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Tüm güreş severleri 12 Mayıs Cumartesi günü güreş arenamızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Edremit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bölgenin ‘Kırkpınar'ı olarak adlandırılan yağlı pehlivan güreşleri için geri sayım başladı. Yenice – Hanlar karayolu üzeri ve Edremit Meslek Yüksekokulu yanındaki Edremit Belediyesi Yağlı Güreş Sahasında 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan ‘10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri' için Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, tüm güreş severleri Körfezin Kırkpınar'ı olan bu etkinliğe davet etti.

Edremit Belediyesi Yağlı Güreş Sahasında yıllardır devam eden ‘Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni Körfezin Kırkpınar'ı olarak değerlendirildiğini ifade eden Başkan Tuncay Kılıç, Biz Altay Tanrı dağlarından güreşe güreşe Anadolu'ya gelmiş bir milletiz. Biz Koca Yusuflar, Kurtdereliler bu ülkenin toprağın ve bağrından çıkarmış, Türk'ün gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Türk'ün aklını, Türk'ün zekâsını dünyaya damgasını vuran bir milletin neferleriyiz. Biz istiyoruz ki bu ata sporumuz ölmesin. Dünya var oldukça, bu ata sporumuz var olsun. Gençlerimiz, kumarhanelerde, meyhanelerde hayatı tüketmesin. Böyle çim kokusuyla böyle yeşil sahalarda bir hedef, bir ideal, bir ülkü uğruna mücadele versin. Bütün gelmiş geçmiş Adalıların, Koca Yusufların, Kurtderelilerin, ruhu şad olsun” dedi.

13 kategoride gerçekleşecek olan müsabakalara 500 ün üzerinde güreşçi ile birlikte Türkiye'nin en ünlü güreşçilerinin katılacağının müjdesini veren Başkan Kılıç, , Tüm güreş severleri güreş arenamızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu yıl da, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, dünyaca ünlü güreşçilerimiz er meydanında ter dökecektir” diyerek bu katılımın bir rekor olacağını vurguladı.

‘10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Milli Güreş Hakemlerinin görev alacağı ve Minik–1, Minik 2, Minik–3, Teşvik, Tozkoparan, Deste–1, Deste–3, Küçük Orta, Küçük Boy, Küçük Orta, Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı ve Başpehlivanlık dallarında güreşlerin kuralları içerisinde devam edeceği açıklandı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı