1100 yabancı öğrenci hedefi

1100 yabancı öğrenci hedefi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne 21 yeni program açılacak

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, önümüzdeki 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 1100 yabancı öğrenciyi hedefliyor.

/resimler/2019-7/27/1139359875985.jpg

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, geride bıraktığımız 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 567 olan yabancı öğrenci sayısını yeni öğretim yılında 1100´e çıkarmak amacında olduklarını belirtirken, yüksek lisans ve doktora eğitimi görecek öğrenci sayılarının da arttığını belirtti.

Üniversitelerindeki eğitim-öğretimin kalitesinin sürekli arttığına dikkati çeken Özdemir, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ön lisans ve lisans kapsamında 21 yeni program açılacağını bildirdi.

Üniversitelerine bağlı Denizcilik Fakültesi´nde eğitim-öğretimini sürdüren ?Denizcilik İşletmeciliği? bölümünden sonra yeni öğretim yılında ?Gemi inşaatı ve gemi makineleri? bölümünü de açacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Yeni öğretim yılında 13.500 öğrenciyi hedefliyoruz. Bu arada akademik personel sayımız da 400´lere yaklaştı? diye konuştu.

/resimler/2019-7/27/1139550813922.jpg

YURT YAPIMI SÜRÜYOR

Üniversite kampüsünde yeni yurt yapımının da sürdüğüne işaret eden Özdemir, şu bilgiyi verdi:

?Bu yeni yurt binamızın bu yıl sonuna doğru bize teslim edilmesini bekliyoruz. 1300 kişi kapasiteli bu yurdumuza kız öğrencilerimizi alacağız. Eski yurt binamızda ise 500 erkek öğrencimiz bulunuyor. Yine Gönen ve Manyas´ta da öğrencilerimiz için 300´er kişilik yurtlarımız var.?

SPOR SALONU YAPIMI

Üniversite kampüsüne 3500 kişilik bir spor salonu kazandırılması için girişimlerin de sürdüğünü belirten Özdemir, şunları söyledi:

?30 bin metre karelik inşaat alanı bulunan bu salon için Spor Toto Teşkilâtı ile sponsorluk anlaşmasını imzaladık. Bu salonda ayrıca yarı olimpik bir yüzme havuzu, futbol sahası, çeşitli sporlar için bölümler ve bir gençlik merkezi de yer alacak. Gelecek yıl sonunda bitirilmesi planlanan bu salonun proje ihalesini yaptıktan sonra inşaat ihalesini gerçekleştireceğiz.?

YENİDEN ARKEOLOJİ FAKÜLTESİ İSTEĞİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne Arkeoloji Fakültesi açılması için yeniden Yüksek Öğretim Kurumu´na(YÖK) başvuracaklarını açıklayan Özdemir, ?Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl, YÖK´e bu fakülte için yaptığımız başvuru, arkeoloji fakültelerinin ülke düzeyindeki doluluk oranlarının sadece yüzde 38 olması nedeniyle reddedilmişti. Ancak Bandırma ve yöresinin tarihi ve arkeolojik eserler açısından çok zengin olması nedeniyle bu başvurumuzu yenileyeceğiz? dedi.

MESLEK YÜKSEK OKULLARI

Üniversitelerine bağlı Gönen ve Manyas´taki meslek yüksek okullarındaki program sayısını arttırdıklarını belirten Özdemir, ?Erdek Meslek Yüksek Okulu´muzun fiziksel bina yetersizliği nedeniyle orada iki program dışında yeni programlar açma olanağı bulamıyoruz. Aslında bu okulumuza 4-5 sınıf daha ekleyebilsek, yeni program ve projelerimiz de hazır? diye konuştu.

PERTEVNİYAL DEVLET HASTANESİ PROJESİ

Bandırma´nın tarihi Pertevniyal Devlet Hastanesi´nin üniversiteye tahsis edildiğini belirten Rektör Özdemir, şu bilgiyi verdi:

?Bu binanın uygulama projesi ve röleve çalışmaları Balıkesir Valiliği´nce sürdürülüyor. Bu projenin 1-2 ayda bitmesini bekliyoruz. Ardından restorasyon süreci başlayacak. Bu tarihi bina 600 metre karelik bir alanı kapsıyor. Bu binanın yanındaki alana ikinci bir bina daha yapmayı düşünüyoruz. Bu iki projenin 2-2,5 milyon lira arası bir maliyeti olacağını sanıyoruz. Bu proje için Balıkesir Valiliği de, Kültür Varlıklarını Koruma Fonu´na, Bandırma Belediyesi´nin bugüne kadar yaptığı eksiksiz katkılara paralel olarak belediyeye mali destek verebileceğini belirtti.?

Özdemir, bu proje tamamlandığında binaların sürekli eğitim merkezi konumunda kullanılıp, üniversitenin tanıtımı, etkinlikler, konferans salonları, sergiler için kullanılacağını, binada ayrıca bir de fuaye alanı oluşturulacağını sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI

 



Anahtar Kelimeler: 1100 yabancı öğrenci hedefi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı