1+4+4+4 kesintisiz eğitime tepki

1+4+4+4 kesintisiz eğitime tepki

HAVRAN'DA EĞİTİM MASAYA YATIRILDI”





______________________________________________________________________________________________

Havran ilçesinde Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği (Eğitim Bir Sen) Sendikası Havran Temsilciliği ve Havran'daki okul idarecileri ile bir araya gelerek Havran'ın Eğitim Sorunları” masaya yatırıldı

Havran ilçesinde Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği (Eğitim Bir Sen) Sendikası Havran Temsilciliği ve Havran'daki okul idarecileri ile Havran Tüzün Simit Sarayında bir araya gelerek 13 yıllık kesintisiz eğitim ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve Havran'ın Eğitim Sorunları” masaya yatırıldı.   Toplantıya Eğitim- Bir- Sen Havran İlçe Başkanı Nuri İnan ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Yılmaz, Kasım Eviz, Mustafa Güler, Yasin Ertekin, Memur-sen İlçe Başkanı Seyfullah Akkaya, Havran ilçe ve köylerde  görev yapan sendika mensubu müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Öncellikli konunun Havranın eğitimi yükseltilmesi olduğu açıklanan toplantıda, Amacımız Havranın eğitim durumunu nasıl yükseltebiliriz, çocuklarımızı gençlerimizi akademik ve mesleki anlamda nasıl daha ileri götürebiliriz” diyen Eğitim- Bir- Sen Havran İlçe Başkanı  Nuri İnan, Bilindiği üzere Balıkesir ilçeleri arasında sıralama açısından bakıldığında yerimiz pek iç açıcı değil. Bunun sebebinin ne olduğu üzerinde konuştuk. Havrandaki eğitime olan duyarsızlığı, tabiri caiz ise ölü toprağını silkelememiz gerek. Fatih Projesine Havran'ın iki lisesinin dâhil edilmemesi, eğitimimizin geleceği açısından bizi çok üzdü” dedi.
Öğrenci velilerine mesaj verilen toplantıda, Sakın iki dönüm zeytinliğim, 50 ağaç mandalinam var diye çocuklarımızın hayallerine engel olmayalım. Mutlaka bu işleri de yapacak insanlara ihtiyacımız var ama bu durum okumaya, kariyere engel olmasın” diye uyarılarda bulunan Havran İlçe Başkanı Nuri İnan, Bu anlamda biz eğitimciler olarak velilerimiz ile daha sık ve iyi ilişkiler kurmaya çalışalım” diyerek çalışmalarını velilerin eğitilmesine de yardımcı olunmasını istedi.
Öğrencilerimiz; Siz her şeye layıksınız. Ama size verilen emeklerin karşılığını vermek, göreviniz. Bu anlamda lütfen daha çok çalışın, çalışın, çalışın. En azından gayrette bulunun. Az ile yetinmeyin. Sınıfınızın en iyisi olmaya çalışın. Öğretmeninizin en çalışkan, en temiz, en düzenli öğrencisi olun. Hedefiniz bu olsun. Unutmayın ki bu vatan size emanet edilecek. Ve bu vatana göz diken onlarca hainin ekmeğine yağ sürmeyin” diyen Başkan Nuri İnan, 1+4+4+4 şeklindeki kesintisiz eğitim konusuna da değindi ve 1997 yılında zorlama ile uygulamaya konan ve 15 yıldır devam eden Kesintisiz Sorunlu  Eğitim” kademeli olarak uygulanmaya konacaktır. Bunu destekliyoruz” dedi.
18. Milli Eğitim şurasında, sendikamız, kesintisiz eğitimin 13 yıl olmasını teklif etmiş ve bu oy çokluğu ile kabul edilmiştir” diyen Nuri İnan, Bu uygulama 12 yıllık  zorunlu eğitimin kademeli olarak uygulanmasıdır. Bazı sendikaların dediği, maç taktiği gibi basit ve komik yorumlar son derece yersiz ve saçmadır. Çünkü zorunlu eğitim kaldırılmıyor. SORUNLU” olmaktan çıkarılıp, kademeli hale getiriliyor” diyerek yeni eğitim sistemini desteklediğini açıkladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayan Başkan İnan, Önümüzdeki zamanlarda tüm üyelerimiz ile de bir toplantı daha düzenleyip yine eğitim sorunlarını masaya yatıracaklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli