14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJI…

Her  insanın doğuştan kazandığı temel hakların başında gelen ve belki de en önemlisi olan Yaşamak ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkı, Sosyal Devlet’in en önemli ve temel ilkesidir.

Sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi, sağlık sistemimizin aksayan yönlerinin düzeltilmesi ve yurttaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması sağlık alanına verilen önem ve yerine getirilen reformlarla ancak mümkün olur.

Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, yalnızca doktorları ve sağlık çalışanlarını değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir. Bu alanda uygulanan yanlış sağlık politikaları nedeniyle doktorundan eczacısına, sağlık alanında yeri olan tüm sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar bugün içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Özlük haklarında meydana gelen gerilemeler sağlık hizmetlerindeki olumsuzlukların başında gelirken, özellikle sağlık hizmetlerinin ticaretleşmesinin neden olduğu olumsuzlukları sadece sağlık emekçilerine mal edilmesi, sektörün ticarileştirmesini sağlamak adına alınan kararlara anlamsız bir gerekçe yaratmaktan öteye gidememiştir.

Günümüzde hala hangi koşulda olursa olsun insan sağlığının korunması adına büyük sorumluluklar üstlenen sağlık emekçilerimiz, her türlü olumsuz koşula ve imkânsızlıklara rağmen gece-gündüz demeden yurdun dört bir yanında çalışmalarını özveriyle sürdürmektedir.

Bu düşüncelerim ışığında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

                                                       Sedat PEKEL

                                               BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI



kamil
13.03.2014 22:59:13
sen merak etme sayın başkan AK PARTİ icraatleri ile sağlık milletimize hak ettiği insanca ilmii hizmetine devam edecek... AK PARTİ İLE SAĞLIKLI GÜNLER BİZİM...

  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli