15 Eylül’e kadar ormanlara girişler yasak 

15 Eylül’e kadar ormanlara girişler yasak 

31 Ekim tarihine kadar ise piknik ateşi yakmak yasaklandı.

Orman yangınlarının engellenmesi amacıyla 15 Eylül tarihine kadar Balıkesir genelinde ormanlık alanlara giriş, doğa yürüyüşü yapma, çadır kurma, 31 Ekim tarihine kadar ise piknik ateşi yakmak yasaklandı.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, Balıkesir genelinde artan orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 15 Eylül tarihine kadar tüm ormanlık alanlara giriş çıkışların yasaklandığını ifade ederken, 15 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında ise orman ve mesire alanlarında piknik ateşi yakılmasının yasak olduğuna dikkat çekti. Nişancı, orman idaresinden ihaleli/tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler kapsam dışı tutulduğunu sözlerine ekledi. Nişancı, yasaklara uymayanlara ise idari para cezası uygulanacağını dile getirdi. 


4 YANGINDA BİN METREKARE ALAN ZARAR GÖRDÜ
Yaz sezonunda bölgede dört yangın meydana geldiğini ifade eden Nişancı, bin metrekarelik alanın etkilendiği yangınlarda, ağaçların hasar görmediği örtü yangınları olduğunu dile getirdi. Arazi yangını şeklinde orman vasfı olmayan mera ve çalılık tarzı yerlerde çıkan 50-60 yangına da kendi araçlarıyla müdahale ettiklerini söyledi. Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Nişancı, özellikle rüzgarlı havalarda ateş yakılmaması konusunda uyardı.  


AĞUSTOS AYI İTİBARİYLE HEDEFLERİMİZİN YÜZDE 70’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Pandemi sürecinin işlerini yavaşlatmasına rağmen yasakların kalkmasıyla açığı kapattıklarını kaydeden Nişancı, 2020 hedeflerini Ağustos ayı itibariyle yüzde 70 gerçekleştirdiklerini vurguladı. Gönen’de ayrı bir işletme müdürlüğü kurulmasıyla gelirlerinin bir kısmının azaldığını ifade eden Nişancı, “Gönen nedeniyle gelir kaybı yaşayacağız. Örnek vermek gerekiyorsa geçen sene 20 milyon liraydı, Gönen’in ayrılmasından sonra bu yıl ki hedefimiz 10 milyon liraydı ama yılsonunda 13 – 14 milyon lira olacağını düşünüyoruz. Orman sahamızın genişletilmesi konusunda da çalışmalarımız devam edecek. 


İL GENELİNDE GİRİŞİN SERBEST OLDUĞU ALANLAR
15 Ağustos’tan 31 Ekim tarihine kadar ormanlık alanlarda çıkabilecek orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı, Çamlık, Sefa Çamlık, Laka, ve Paşalimanı mesire alanları, Havran ilçesindeki Kumluca ve Talimalanı mesire alanları, Edremit ilçesinde Darıdere Tabiat Parkı, Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günübirlik kullanım alanı, Susurluk İlçesinde Çaylak ve Karapürçek mesire alanları İvrindi Yeşilköy (Saklıgöl) mesire alanı ile Karesi Değirmenboğazı Tabiat Parkı'ına giriş yapılabilecek ve sadece belirlenen ocak yerlerinde mangal yakılabilecek.



demokrat
26.08.2020 17:21:18
keşke uygulansa...bu kafayla zor ama...orman hayattır.onu yakan derhal terör suçuyla yargılanmalı...ciddi denetim ve ciddi devlet olmak şart..inşallah hayırlı yasak uygulanır...

Anahtar Kelimeler: Eylül’ kadar ormanlara girişler yasak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli