15 köy, 2 Mahalle 1 belde karantina altında

15 köy, 2 Mahalle 1 belde karantina altında

Türkiye genelinde 9 ilde 15 köy, 2 mahalle 1 belde yeni tip koronavirüs (covıd19)’a karşı karantinaya altında

Yeni tip koronavirüs (covıd19) tedbirleri kapsamında Rize, Sivas, Yozgat, Çanakkale, Gümüşhane, Giresun, Çankırı, Kütahya ve Malatya'da 15 köy 2 mahalle 1 belde karantina altında

 

RİZE’DE KENDİRLİ BELDESİ VE 4 KÖY KARANTİNADA

Rize'de Kendirli beldesi ile 4 köy karantina altına alındı.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındı

MALATYA, DARENDE ILICA VE ARAPKİR EĞNİR MAHALLESİ

Malatya'nın Darende ve Arapkir ilçelerinde iki mahalle de karantinaya alındı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, karantina kararıyla ilgili şu ifadeleri kullanıldı:

"Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende ilçesi Ilıca Mahallesi, Arapkir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Arapkir ilçesi Eğdir Mahallesi'nde, koronavirüs salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibarıyla karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır."

ÇANKIRI'DA  ÇERKEŞ İLÇESİ ALİÖZÜ KÖYÜ

Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Köy giriş çıkışlarında jandarma tarafından tedbirler alındığı aktarılan açıklamada, "Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup süreç, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ÇANAKKALE'DE ÇAN İLÇESİ MALTEPE KÖYÜ

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı bildirildi.

GÜMÜŞHANE'DE ŞİRAN İLÇESİ YUKARI KULACA KÖYÜ

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca köyü ile yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, corona virüs önlemleri kapsamında şehir dışından gelen vatandaşlara yönelik tedbirlerin artırıldığı belirtildi.

Kent giriş ve çıkışlarıyla köylerde önemli tedbirler alındığına işaret edilen açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır" ifadesine yer verildi.

SİVAS'TA AKINCILAR, ŞENBAĞLAR, KOYULHİSAR BOYALI ve DİLEKLİ, SUŞEHRİ BOYALI ve GÖKÇEKAŞ,

Sivas'ta da 5 köy yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Şehir dışı çok fazla hemşerimizi ağırladığı için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı, koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı ve Dilekli, Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, karantinaya alınan köylere, giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.

KÜTAHYA'DA SİMAV İLÇESİ YEŞİLDERE KÖYÜ KÖY

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeşildere köyünde de yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimiz Simav ilçesi Yeşildere köyünde tespit edilen pozitif vaka nedeniyle karantina uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

GİRESUN'DA ÇAMOLUK İLÇESİ KARADİKMEN KÖYÜ

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü corona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.

YOZGAT'TA DERBENT KÖYÜ

Yozgat'ta Derbent köyü de coronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Yozgat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla merkeze bağlı Derbent köyünün 29 Mart itibarıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinanın uygulanacağı, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı ifade edildi.

Evlerinde kalmaları yönünde vatandaşların uyarıldığı açıklamada, onlardan, bulundukları şehir, belde ya da köyü terk etmemeleri, zorunlu olmadıkça seyahate çıkmamaları istendi.

Öte yandan, valiliğin kararı doğrultusunda görevlendirilen jandarma ve sağlık ekiplerinin, karantina altına alınan köyün girişlerinde önlem aldığı görüldü.

UMREDEN DÖNENLERİN KARANTİNA SÜRESİ 1 HAFTA UZATILDI

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan döndükten sonra Konya'daki 2 KYK yurduna yerleştirilen ve 14 gün karantina süresi dolanlardan bazılarının dün yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu Bilim Kurulu kararıyla tahliye işlemleri, 1 hafta ertelendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında, umreden dönenlerin Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilmesine karar verilmesiyle Konya'daki 2 yurda, 15 Mart'ta 2 bin 200 kişi getirilmişti. Havalimanında ve yurda yerleştirilirken sağlık kontrolünden geçirilenlerden evli çiftler dışında herkes, ayrı odalara alınmıştı. 14 günlük karantina süresi boyunca yaklaşık 500 polis, yurtta güvenlik önlemi alıp, bina içinde, katlarda ve çevrede nöbet tuttu.

KARANTİNA SÜRESİ 1 HAFTA UZATILDI

Karantina süresi dolanlardan koronavirüs testi negatif çıkanların, dün evlerine gönderilmesi planlandı. Önce il dışındakilerin tahliye edilmesi için dün yurt önüne otobüsler getirildi. Tahliye edilecek kişilere de 14 gün evde karantinada kalmaları için tebligat imzalatıldı. Ancak aralarında koronavirüs testi pozitif çıkanların da olması üzerine Bilim Kurulu kararıyla tahliye işlemlerinin 1 hafta ertelendiği öğrenildi.,

 



Anahtar Kelimeler: Mahalle belde karantina altında
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli