1740 çocuk Duru ile bulguru öğrendi

1740 çocuk Duru ile bulguru öğrendi

?Duru Bulgur´u Öğreniyor? sosyal sorumluluk projesi kapsamında; ekim ayı içerisinde üç ilde 1740 çocuğa bulgur eğitimi verildi.

Bulguru çocuklara sevdirmek ve bulguru bir kültür mirası olarak gelecek nesillere taşımak amacıyla düzenlenen ?Duru Bulgur´u Öğreniyor? sosyal sorumluluk projesi kapsamında; ekim ayı içerisinde üç ilde 1740 çocuğa bulgur eğitimi verildi. Duru Bulgur, projenin başladığı Mart 2018´den bu güne toplam 65 okulda gerçekleştirdiği eğitimlerde, 5 bin 991 çocuğa hem bulgurun faydalarını anlattı, hem de lezzetini tattırdı.

/resimler/2018-11/26/1852257472316.jpg

Duru Bulgur bulgurun lezzet dolu hikayesini çocuklara anlatmaya devam ediyor. ?Duru Bulgur´u Öğreniyor? eğitimleri kapsamında Ekim ayında İstanbul, Bursa ve Ordu´da bulunan 25 okulda düzenlenen eğitimlerde, 1740 öğrenciye 60 atölye çalışması düzenlendi.

Çocuklar artık evde bulgur pişmesini istiyor

?Duru, Bulgur´u Öğreniyor? kitabının yazarı Celal Akbaş, eğitimlerde bulgurun üretim sürecinden sofraya gelene kadar geçirdiği süreci eğlenceli bir şekilde çocuklara anlatıyor. Ardından bulgurun oluşumu drama ile canlandırılıyor ve çocukların bulgura dokunarak tanımaları sağlanıyor. Atölye çalışmasında Başbaşı bulgur pişirilerek çocuklara tattırılıyor. Okullardan ve velilerden yoğun ilgi gören eğitimlerle ilgili geri dönüşler oldukça olumlu. Veliler eğitimlere katılan çocukların daha sonra evde de bulgur pişirilmesini istediklerini söylüyor.

Olumlu geri dönüşler diğer okulların da projeye ilgisini arttırdı. Öyle ki Mart 2018´de hayata geçirilen ?Duru, Bulgur´u Öğreniyor? sosyal sorumluluk projesi kapsamında şu ana kadar 65 okulda 5 bin 991 çocuğa bulgur eğitimi verildi. Etkinlikte çocuklara önlük ile ?Duru, Bulgur´u Öğreniyor? kitabı, ailelerine de ?Tarihinden Tarifine Bulgur? kitabı ve Duru Bulgur ürünleri hediye ediliyor.

/resimler/2018-11/26/1852513722777.jpg

?Çocuklara doğru şekilde ulaşırsanız alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz?

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, projeye ilginin daha da arttığını belirtti. Çocukların bulgurun nasıl üretildiğini, sağlık açısından ne denli faydalı olduğunu öğrendiklerinde severek yediklerini kaydeden Duru, ?Aileler daha önce çocuğun bulgura itiraz ettiğini fakat tadım etkinliklerimizde Başbaşı Bulgur´u tadan çocukların ikinci tabağı istediklerini söylüyor. Biz de doğru bulguru seçmenin önemini, faydalarını ve nasıl pişirilmesi gerektiğini onlara anlatıyoruz. Çocuklara doğru şekilde ulaştığınızda onların alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirebiliyorsunuz. Biz de 65 farklı okulda, 5-7 yaş aralığında 5 bin 991 öğrenciye uygun bir eğitim metodu ile yaklaştık ve onların bulgurla barışmalarını ve tanışmalarını sağladık? diye konuştu.

Ürettiği 16 çeşit bulgurla sektörünün öncüsü konumunda yer alan Duru Bulgur, ?Duru Bulgur´u Öğreniyor? projesi kapsamında Türkiye´nin farklı illerindeki okullarda eğitim gören öğrencilerle bulguru buluşturmaya devam edecek. 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu