17 Eylülspor'dan tarihsel yatırım

17 Eylülspor

Eller, Gençliğe hizmet için taşın altında

Bandırma'nın kurtuluşu ve yeniden kuruluşunun tarihi olan 17 Eylül, sportif başarıları ile anılan kulüpler üzerindeki etkisi yıllar sonra amatör mücadele veren 17 Eylülspor'un Ahbap İlhami (Özsöyke) ile abudeleşen ismi imkansızlıklar nedeni ile kapanarak spor dünyasındaki aktivitesini kaybederken, Bandırma'da futbolun geleceği adına elini taşın altına koyan bir avuş futbol sevdalısı 2018 yılında 17 Eylülspor'u yeniden kurarak gençler liglerinde 11 den 19'a kadar 8 takımla verdiği mücadelesini "Spor okulu" çatısı altında başlatmıştı.

Bandırma ve çevresinde futbol adına örnek oluşturacak 17 Eylül futbol okulu 11 den 19'a uzanan 8 arterde verdiği mücadele ile 2 sezonda önemli aşama kaydederken bukez gündeme tesisleşme geldi.

Kiralık tesislerde yapılan çalışmaların eksikliğini hisseden  Başkan Nihat Şimşek başkanlığındaki 17 Eylülspor 600 Evlerde bulunan 17 Eylül stadı ile 600 Evler mahallesi arasında bulunan 4 bin M2 lik arsa üzerinde yapılan projelendirme ile 50x32 m' lik sentetik halı saha ile 200 M2 lik sosyal tesis inşaatı için bugün yapılan temel atma töreni ile çalışmalara start verildi.

Yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanan 17 Eylülspor, sentetik halı saha ve sosyal tesisleri için bugün hazırlanan temel atma töreninde başka Bandırma Belediye başkanı Av. Tolga Tosun başta olmak üzere, 17 Eylülspor çevresi, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, Gençlik Hizmetleri ilçe spor müdürü Hüseyin Elüstü, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel sekreteri Ertunç İşbay ve 17 Eylülspor kulüp çevresinin hazır bulunduğu temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Kentimizde sporun ve sporcunun gelişmesi için mücadele veren ve spora yatırım yapan tüm kulüplerimizi yürekten destekliyorum. Spora ve sporcuya yapılan her türlü yatırımları destekliyorum. 17 Eylül Gençlikgücü Spor Kulübümüzün tesislerinin bir an önce tamamlanmasını istiyor, sporcularımıza başarılar diliyorum. Kulübümüzü de bu zor günlerde böyle bir yatırımı yaptıkları için tebrik ediyorum. Spor tesisleri kentimize hayırlı olsun” dedi.

17 Eylülspor kulübü başkanı Nihat Şimşek ise 2018 yılında kurulan kulüplerinim yakın tarihte tamamlanacak kendi tesislerinde çalışması, mücadelelere hazırlanması gelecek adına daha emin adımlarla ilerlemesi noktasında önem arzettiğini, yönetim olarak zorda olsa böyle bir tesisi yaşama geçirmenin gerekliliğine inandıklarını söyledi.

Başkan Şimşek, inandıkları mücadele uğrunda bugüne kadar kendilerin destek veren herkese teşekkür ederken, Başkan Tolga Tosun'un da bu çabalarına kayıtsız kalmayarak, gerek idari, gerekse bizzat etkinliklerine katılarak yanlarında olduğunu göstermesi manevi olarak motivasyon sağladığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Eylülspor' tarihsel yatırım
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli