18 bin köy okuluna bilim ve sanat götürecek

18 bin köy okuluna bilim ve sanat götürecek

3 MİLYON LİRALIK PROJE, İLK TALEP TOKAT´IN KÖYÜNDEN GELDİ

18 bin köy okuluna bilim ve sanat götürecek

Ankara´da faaliyet gösteren Dirim Yaşam Akademisi çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında Türkiye´nin 18 bin 335 köyündeki ilkokullara teleskop, mikroskop ve resim malzemeleri gönderilecek.

KULÜP KURAN HER OKULA

Sosyal sorumluluk projesinden yararlanmak isteyen okulların gelişmiş ülkelerde olduğu gibi astronomi, bilim ya da kültür-sanat kulübü kurmaları yeterli. Kulüp kurduktan sonra talepte bulunan her okula teleskop, mikroskop veya profesyonel resim malzemeleri gönderilecek.

İLK TALEP TOKAT´IN KÖYÜNDEN GELDİ

Dirim Yaşam Akademisi´nin sosyal medya hesaplarından duyurulan kampanyaya ilk başvuru Tokat´ın Kat Köyü İlkokulu´ndan geldi. Astronomi kulübü kuran ve teleskop talebinde bulunan öğrencilerin isteği hemen yerine getirildi. Satın alınan teleskop kargoyla ulaştırıldı. Öğrenciler uzay gözlemlerine başladı bile...

Köy ilkokullarındaki öğrencileri ve eğitimcileri heyecanlandıran proje hakkında bilgi veren Dirim Yaşam Akademisi Başkanı Nuran Dirim Ayral, projelerinin amacını şöyle ifade etti:

/resimler/2018-4/30/1746110935583.jpg

ELON MUSK, AZİZ SANCAR, OSMAN HAMDİ...

?Güzel ülkemizin tüm muhteşem çocuklarına doğru elimizi uzatmak istiyoruz. Çocuklarımızın hayal dünyasını, ruhunu bilim ve sanat ile beslemek adına ilk adımımızı atıyoruz. Her ay ulaşabildiğimiz veya bize ulaşan bir köy okuluna, Elon Musk´dan daha ışıklı hayaller kurabilsin diye teleskop; Nobel ödüllü Aziz Sancar´ın izinden gitsinler diye mikroskop ve yeni Osman Hamdi´ler çıksın diye profesyonel resim malzemeleri gönderiyoruz. Dirim Yaşam Akademisi olarak attığımız her yeni adımın, başta ülkemiz çocuklarına ve ülkemizin, dünyamızın geleceğine sevgi dolu katkı sağlayacağına inanıyoruz.?

3 MİLYON LİRALIK PROJE

3 milyon liralık projenin bütçesinin bir kısmını Dirim Yaşam Akademisi, bir kısmını www.saglikliindirim.com bir kısmını da sosyal sorumluluk projesine destek olmak isteyen sponsorlar karşılayacak.

/resimler/2018-4/30/1747410937353.jpg



Anahtar Kelimeler: okuluna bilim sanat götürecek
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli