1915 Çanakkale savaşları gezici müzesi Erdek’te

1915 Çanakkale savaşları gezici müzesi Erdek’te

Erdek, Kapalı spor salonunda hazırlanan gezici sergiyi ziyaret eden öğrenciler Çanakkale savaşları hakkında bilgilendiriliyor.

Dünya tarihinin altın harflerle yazdığı 1915 Çanakkale savaşları aradan geçen 108 yıla rağmen önemini kaybetmiyor. Her gün yerli yabancı yüzlerce ziyaretçi alan Çanakkale 108 yıl öncesine ışık tutan tarihi bulgu ve abideler haran ve gözyaşları ile izlenirken, bu fırsata sahip olmayan öğrenciler ise 1915 Çanakkale savaşları gezici müzesi sayesinde ayaklarına kadar gelen fırsatı değerlendirerek binin üzerinde materyali bulunan gezici müze sayesinde 108 yıl önce Anadolu’nun kanla yoğrularak nasıl vatan yapıldığına dair önemli bilgi ve birikime sahip oluyorlar.

1915 Çanakkale savaşları gezici müze koordinatörü eski TRT daire başkanı ve yapımcılarından Cengiz Yürükaslan, Türsab olarak 12 yıldır Ekim ayında başlayan yurt gezilerinin Mayıs ayı sonuna dek il il devam ettiğini, bu kapsamda 15 milyon öğrenci ve vatandaşlardan doluşan gezici müze ziyaretçilerine Çanakkale’de dahi bulunmayan belge ve görsel materyallerin yanı sıra bilgilendirme yapıldığını açıkladı.

22 Mayıs’ta Erdek Kapalı spor salonunda hazırlanan stantlarda bire, bir materyallerin yanı sıra çok özel toplama sentezlerden oluşan 1915 Çanakkale savaşları gezici müze sergisinin talep olunan her kente ulaşma noktasında büyük çaba sarf edildiği, Erdek’teki ziyaretlerin ise 2 Haziran Cuma gününe dek süreceği açıklandı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı