19 BİN 573 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YEMEK İMKÂNINDAN

19 BİN 573 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YEMEK İMKÂNINDAN

MİLLİ EĞİTİMDE 19 BİN 573 ÖĞRENCİ ÜCRETSİZ YEMEK İMKÂNINDAN FAYDALANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek adına hayata geçirdiği sosyal politikalarla, öğrencileri desteklemeye devam ediyor.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Güçlendiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda destek öğrencilere sunuluyor. Bakanlığın yürüttüğü tüm çalışmaların başarılı bir şekilde uygulandığı Balıkesir’de ise ücretsiz yemek imkânından 19 bin 573 öğrenci faydalanıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Bakanlığımız, hayata geçirdiği sosyal politikalar ile öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmaya ve sunulan hizmetleri iyileştirmeye devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için hayata geçirilen bu çalışmalar ilimizde de başarılı bir şekilde uygulanıyor. İlimizde temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim olmak üzere toplamda 19 bin 573 öğrencimize ücretsiz yemek desteği sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bandırma ve Erdek’te Taşımalı Eğitim Okullarının Yemekleri Meslek Lisesinde Hazırlanıyor
İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 


Bandırma Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, okulun yemekhanesinde iki stajyer öğretmen, iki usta öğretici ve iki öğretmen gözetiminde günlük 1500 kişilik yemek yapıyor.


Okulun yönetici ve öğretmenleri ile Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürü Mutlu Aslan eşliğinde bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; okulda yapılan çalışmalar ile ilgili öğretmenler odasında sohbet gerçekleştirdi. 1963 yılında kurulan okulun Bandırma’nın en eski ve en büyük okullarından birisi olduğunu belirten Tatlı; Bandırma ve Erdek’te temel eğitim, ortaöğretim ve özel eğitim kurumlarında taşımalı eğitim kapsamında bulunan 1500 öğrenciye günlük olarak ücretsiz yemek hizmeti sağlandığını ifade etti. Bu çalışmalarından dolayı yönetici, öğretmen ve öğrencilere tebriklerini iletti.


Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gülsevim Kaçar, "Önce Bandırma ilçemizde eğitim alan 800 öğrenci için yemek hizmeti sunduk. Bu sene yeni eğitim öğretim yılından itibaren Erdek'in taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri için yemek yapmaya başladık. Şu anda 1500 kişilik yemek üretimi sağlıyoruz. Bu alanda 40 öğrencimiz çalışıyor, bölümde ise 86 öğrencimiz bulunuyor. Yaptığımız bu çalışmalar, döner sermaye hizmeti kapsamında oluyor. Bu şekilde öğrencilerimiz hem üretim yapıyor hem de harçlıklarını çıkarıyor." dedi.



OSMAN VATANDAŞ
8.12.2022 16:01:24
Öğretmenlerin ek dersleri neden geciktiriliyor??

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı