19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Şıldak, "Devlet-vatandaş bütünleşmesinin önemli yapı taşlarından biri olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum."

"Kamu yönetim zincirinin ilk halkası olan muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumları ile olan ilişkilerinde önemli bir rol üslenmiş ve halk tarafından kendisinin bir temsilcisi olarak kabul edilmiştir. Bu fiili durum, muhtarların sosyal ve kültürel alanlarda da rol üstlenmesini sağlamıştır.

İnsan ve hizmet odaklı olarak çalışan muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın kederlerine, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol üstlenen muhtarlarımız, vatandaşlarımıza en yakın idari birimdir.

Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdinde ki ilk kapısı olan muhtarlarımız, gerek vatandaşlarımızı gerekse devletimizi en yakından tanıma ve hissettirme gibi önemli bir sorumluluğu yerini getirmektedirler. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim hizmetlerine kadar, vatandaşlarımıza hizmet yolunda fedakârca çalışan muhtarlarımız, her türlü takdiri hak etmektedir.

Periyodik aralıklarla bir araya geldiğimiz ve zaman zaman gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

                Bu duygu ve düşüncelerle, devlet-vatandaş bütünleşmesinin önemli yapı taşlarından biri olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Hasan ŞILDAK

Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Mesajı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı