19 Eylül gaziler günü

19 Eylül gaziler günü

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA'NIN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI…

Türk Ulusunun kahramanlık destanlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı’nın ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Büyük Önderimize “Gazilik” unvanın verilişinin 93. Yıldönümünde tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Ölümsüz Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir.

Büyük yokluklara ve zorluklara rağmen kurulan Türkiye Cumhuriyeti, şehit ve gazilerimizin sayesinde bugünlere ulaşmıştır. Her Türk vatandaşı vatanını, milletini, bayrağını korumak için tarihten günümüze şehit ya da gazi olmayı seve seve görev bilmiş, bunun en güzel örneğini de milli mücadeleyi başlatan Atatürk’ün ‘Ya istiklal, ya ölüm’ emri karşısında kahraman gazi ve şehitlerimiz göz önüne sermiştir.

Fedakârlıkların en büyüğünü yapan gazilerimiz için Devlet ve toplum olarak onlara saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek en önemli sorumluluğumuzdur.

Ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakarlıklar göstererek canı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.

 



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false