1 Ocak`tan itibaren sadece e-reçete geçerli

1 Ocak`tan itibaren sadece e-reçete geçerli

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, ``1 Ocak`tan itibaren e-reçete dışında bir reçete kabul etmiyoruz`` dedi.



SGK Başkanı Fatih Acar ``Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları`` isimli panelde yaptığı konuşmada, SGK`nın Türkiye`nin göz bebeği olduğunu belirtti.


Sosyal Güvenlik Reformu`nun Türkiye tarihinin en önemli reformlarından biri olduğunun altını çizen Acar, bu sayede geçmişin yanlış ve popülist uygulamalarının ortadan kalktığını ifade etti.

Reform kapsamında yapılan değişiklikleri anlatan Acar, bu kapsamda bürokrasiyi ortadan kaldırdıklarını kaydetti.
Acar, sağlık alanında da önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, e-reçete uygulamasının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Uygulama kapsamında 120 bin doktordan 86 bin 613`nün hekim şifresi aldığını bildiren Acar, şöyle konuştu:
``1 Ocak`tan itibaren e-reçete dışında bir reçete kabul etmiyoruz. Lütfen şifrenizi alın ve sisteme girin. 1 Ocak`tan itibaren e-reçete dışında reçeteyi ödemiyoruz. Ödemeyeceğimizi şimdiden söylüyoruz. O nedenle doktorlar şimdiden şifresini alsın, e-reçete yazmaya başlasın.``

Acar, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda da önemli mesafe aldıklarını belirterek, bu sayede prim gelirlerinde artış olduğunu söyledi.

Kayıt dışı istihdam kapsamında meslek kodları da oluşturduklarını anlatan Acar, şöyle devam etti:

``Profesyonel kulüplere baktığımız zaman ünlü futbolcu ve ünlü teknik direktörlerimizin önemli bir kısmının maalesef asgari ücretten beyan edildiklerini gördük. Bu bizi üzdü. Bu tabloyu mutlaka düzeltmemiz lazım. Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüp başkanları ile toplantı yaptık,. `Bir ay içinde bu düzelecek` dedik. Görüşmenin ardından yıllık matrah artışı 38 milyon lira oldu. Bu sadece bir görüşmenin neticesidir.``

 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu