2000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

2000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Bandırma Belediyesi'nin Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) ile ortak hareket ederek gerçekleştirdiği fidan dikme kampanyasında toplam 2000 fidan toprakla buluştu.

Bandırma Belediyesi’nin Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) ile ortak hareket ederek gerçekleştirdiği fidan dikme kampanyasında toplam 2000 fidan toprakla buluştu. Atatürk Parkı’nda (Ziraat Bahçesi) yer alan arazide gerçekleştirilen etkinlikte boyları 1 ile 1,5 metre arasında değişen sedir ağaçlarının dikimi, etkinliğe katılan çok sayıda davetli tarafından gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza ağaçlandırmanın ve yeşillendirmenin önemine değinerek Bandırma Belediyesi olarak kentimizin ağaçlandırılmasına gerekli özeni gösterdiklerini ve bu doğrultuda toplam 40 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Mirza: “Bugün burada çok değerli ve bir o kadar da kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor; diktiğimiz her bir ağaç, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımızdır. Bununla birlikte elbette ağaç dikmek yeterli değil, onları korumak, bakımlarımı yapmak bu açıdan önemli bir görevdir. Çünkü ağacı bekçi değil sevgi korur. Bizler Bandırma’nın yerel yönetimi olarak kentimizin ağaçlandırılmasına büyük önem vererek görev süremiz boyunca toplam 40 bin adet farklı türlerdeki fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de Atatürk Parkı’nda Çevre Koruma Dergisi ile ortaklaşa düzenlediğimiz fidan dikiminde 2000 adet sedir ağacının dikimini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki Bandırma’nın her tarafını yemyeşil yapacağız. Bu amaçla burada yer alan bütün arkadaşları gayretleri için hem kutluyor hem de sevgilerimi saygılarımı sunuyorum” dedi.     

Konuşmaların ardından etkinliğe katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile firmalara Teşekkür Plaketleri verildi.

 

 

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı