2014`te hizmete girecek

2014`te hizmete girecek

Edincik`te temeli atılan çevre tesisi Alman teknolojisi ile yapılacak




Edincik`te Tavuk dışkısından Biogaz üretecek ``ÇEVRE`` tesisinin temeli törenle atıldı.

Edincik ve çevresini, çevresel olumsuzluklardan arındıracak ``Çevre`` tesisinin temeli bugün yapılan törenle atıldı.

Açılışta başta TELKO ENERJİ ÜRETİM TURİZM İNŞ.SAN.ve TİC.A.Ş kurucu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, Kaymakam Ali Mantı,  Milletvekili M.Cemal Öztaylan, Belediye Başkanları Sedat Pekel, Üstün Taşdemir, Ali Yeşildağ, Hüseyin Durak ve ev sahibi olarak Mehmet Yağcı hazır bulundu.

Temel atma töreninde Türkay AŞ adına yönetim kurulu başkanı  Okan Türkay konuştu. Türkay Alman teknolejisinin kullanılacağı çevre tesisinin 2014 Martında hizmete gireceğini kurumda Edincik ve yöresinin insanların çalışacağını, bununla birlikte başta Tavuk dışkısı olmak üzere hertürlü çevresel atığı hammadde olarak kullanıp hem enerji elde edileceğini, hemde gümre elde edileceğini söyledi.



Edincik Belediye Başkanı Mehmet yağcı yaptığı konuşmada kendisinin bir Eğitimci olmasına karşın gelecekte arkasına baktığında bölge insanı için bırakabileceği en güzel eserlerden birisi olduğunu söyledi.




Belediye Başkanı Sedat Pekel ise Edincik`in makuz tarihini değiştirecek önemli bir yatırımın Türkay gibi Alman ortaklı bir yatırımın bölge ekonomisi ve çevresi anlamında büyük kazanç olduğunu kaydetti.

Toplam 11227 m2 kapalı alandan oluşan,
10 adet betonarme silo`nun yapılacağı çevre tesisinin23 m2 Ticari amaçlı depo, 170 m2 ofis,  90 m2 mekanik tesisat odası, 84 m2 trafo binası ve 15 m2 bekçi kulübesi olmak üzere toplam 382 m2 kullanıp alanı inşa edilecek çevre tesisinin temel atma töreninde konuşan Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan ise Edincik`in bir Osmanlı kenti olarak sahipsiz bırakıldığını, kendi ecdadınında kabirlerinin yer aldığı Edincik`te bir dönem kabristanların kaldırılacak kemiklerin bir çuvala doldurulup kenar bir yere gömülmesi noktasında sahipsiz kalındığını söyledi.



Milletvekili
Öztaylan Büyükşehir programı ile birlikte Edincik evlerinin restore edilerek yeniden tarihi bir turizm beldesi olma noktasında katkı vereceklerini söyledi.

Alman ortaklı, TELKO ENERJİ ÜRETİM TURİZM İNŞ.SAN.ve TİC.A.Ş tarafından yüklenici firma Gezer inşaat`a ihale edilen tesiste daha sonra kurban kesildi temele harç kondu.

Türkay ailesi tesisin hayırlara vesile olması, çalışan insanların huzur bulması ve tesisin kazanç getirmesi noktasında niyetlenerek temele nikel para attılar.

Tesisin temeline atılan paraların TL mi? yoksa Avro mu? olduğunu sorduğumuzda ise genel müdür Okan Türkay TC noktasında iltimasları sözkonusu olmadığını dolayısı ile Türkay ailesinin temele TL bıraktığını söyledi.





Kaymakam Ali Mantı tavır koydu

Edincikte kurulan Alman ortaklı, TELKO ENERJİ ÜRETİM TURİZM İNŞ.SAN.ve TİC.A.Ş tarafından yüklenici firma Gezer inşaat`a ihale edilen çevre tesisinin temel atma törenine gelen Bandırma Kaymakamı Ali Mantı takdim esnasında adının kullanılmamış olmasına tepki göstererek tören alanını terketti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Koordinatör Muzaffer Yosmaoğlu, kasıtlı davranışın sözkonusu olmadığını, Törene katılan, düzenleyen ve sunan tüm elemanların Bursa`dan gelmiş olmalarından dolayı elde olmayan nedenler sonucu Kaymakam Ali Mantı`nın adının sehven telaffus edilmediğini bu noktada kendisinde anlayış beklediklerini kaydetti.

Yosmaoğlu `` Sayın Kaymakam Ali Mantı`dan şahsım ve ekip arkadaşların adına özür diliyorum. Kendisinden bu noktada çevrenin yabancısı olmamız dolayısı ile anlayış bekliyorum`` dedi.







KÖYLÜ 10.5
26.05.2013 22:25:23
Eğer işletme açacağınız yerin en büyük MÜKİ AMİRİNİ selamlamadan diğerleriğni tek tek selamlamışsanız hata etmişsiniz demektir.Çünki orada bulunan en büyük DEVLET MAKAMINA SAYGISIZLIK YAPMANIZ ANLAMINA GELİR BU HAREKETİNİZ.Yani kişiye değil makama yapılmış bir saygısızlık söz konusudur.Hadi programı sunanlar unuttular ama sonraki konuşmacıda en son KAYMAKAMLIK MAKAMINI söyledi.Bu unutmak değildi..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı