"2018´in ilk 10 ayında 329 kadın öldürüldü"

EMEK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI GÖKDENİZ;"ŞİDDETİN, YOKSULLUĞUN, SÖMÜRÜNÜN KARŞISINDA HAKLARIMIZ VE HAYATLARIMIZ İÇİN BİRARADAYIZ!"

Emek Partisi Bandırma İlçe Başkanaı Recep Gökdeniz 25 Kadına yönelik şiddet ile mücadele gününne atıf yaparak, Kadınların yoksulluk, işsizlik, açlık, göç ve insan ticaretine maruz kaldıklarına işaret etti.

Emek Partisi Bandırma ilçe Başkanaı Recep Gökdeniz yaptığı yazılı açıklamada;

"Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü´ne daha zorlu koşullarda gidiyoruz. Krizle birlikte artan yoksulluk kadınlara daha fazla şiddet olarak dönüyor. Kadınlar yoksulluk, işsizlik, açlık, göç ve insan ticaretiyle karşı karşıya."

"Şiddet; iş güvencesiz ve esnek çalıştırmayla, ağırlaşan yaşam koşullarıyla, ücret eşitsizliğiyle, sosyal haklarda artan kısıtlamalarla, işten atmalarla katlanarak artıyor. İktidar kadınların haklarına göz dikmeye de devam ediyor. Çocuk yaşta evlilikler özendiriliyor, kolaylaştırılıyor. Nafaka hakkı gasp edilmek isteniyor, boşanmalar zorlaştırılmaya çalışılıyor, şiddet meşrulaştırılıyor."

Rakamlar, kadınların karşı karşıya olduğu durumu daha net gösteriyor:

**2018´in ilk 10 ayında 329 kadın öldürüldü

**2018´in ilk 8 ayında en az 870 kadın şiddete, 342 kadın tecavüze uğradı.

**Boşanan kadınların yüzde 36.4´ü şiddet nedeniyle boşanıyor.

**Kadınların yüzde 44´ünün hiçbir sosyal güvencesi yok.

**Kadın işsizlik oranı yüzde 14.6, genç kadın işsizliği ise yüzde 25.6.

**Çalışan kadınların yüzde 43.4´ü kayıt dışı çalışıyor.

**Çalışan kadınların yüzde 63.9´u çalışma hayatından memnun değil.

**Kadınların çalışma hayatındaki en önemli üç sorunu: Düşük ücret, işsizlik, sigortasız çalıştırma.

**Kadınlar erkeklerden yüzde 17.8 daha düşük ücret alıyor.

"Kadınlara yönelik şiddet, tecavüz ve kadın cinayetlerindeki artış tesadüf değildir. İçinde yaşadığımız sistemin ve bu sistemin devamından yana olan iktidarın kadın politikalarının sonucudur. Bugün tek adam tek parti rejimine giden yolda kadınlar için daha çok hak gaspı ve baskı vardır."

"Bu tablo karşısında şiddete karşı mücadele, aynı zamanda yoksulluğa, sömürüye ve krizin faturasının ödetilmek istenmesine karşı, geleceğimizi kazanma mücadelesidir.

Şiddete boyun eğmeyeceğiz. Krizin faturasını biz kadınlar ödemeyeceğiz!

Şiddete karşı mücadeleye güç verecek olan dayanışma, bizi yaşatacak olan bir arada olmaktır. 25 Kasım´da da her türlü şiddete karşı bulunduğumuz her yerde dayanışma ve mücadele içinde olalım. Birlikteliğimizden güç alalım, birlikteliğimizle güç verelim."

Recep GÖKDENİZ

Emek Partisi Bandırma İlçe Başkan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu