2020 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

2020 TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Bandırma Belediyesinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri Bandırma Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törenle imzalandı

Bandırma Belediyesinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmeleri Bandırma Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Törene Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Metin Ok, Belediye Meclis Üyeleri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP İlçe Başkanı Selim Panç, Sendika Temsilcileri ve belediyede çalışan işçiler katıldı.

İmza töreni öncesinde yapılan konuşmalarda, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu: “Hepinizi DİSK adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Ülke olarak ekonomik anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Bu tür toplu iş sözleşmeleri örnek olması anlamında son derece önem ve anlam taşıyor. Ülkemizin 150 yıllık demokrasi birikimini ortadan kaldırmaya çalışan, parlamenter sistemi, hukukun üstünlüğünü tümüyle yok eden devleti yeniden kuruyoruz diyerek yeni bir baskıcı otoriter rejimin inşa edilmeye çalışıldığı bir süreçte örgütlü toplumların hareketleri çok önemli. Ekonomik krizin tüm yıkıcı etkilerini iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönemde Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımızın emeğinin hakkını alabildiği bir toplu sözleşme çok önemli. Ülkemizde her dört gençten birisi maalesef işsiz. Ülkemizde bozuk olan gelir dağılımı eşitsizliği maalesef giderek daha da bozulmakta. Hepimiz çalışıyoruz, üretiyoruz ürettiğimiz bu değere de milli gelir diyoruz. Ülkenin toplam değeridir diyoruz. Ama bizler bu ülkenin tüm güzellik ve değerlerini üretenler işçi sınıfı emekçiler 2000’li yılların başında ürettiğimiz toplam değerin %52’sini alabiliyorduk ama bugün bu oran %30’lara düşmüş durumda. Bu kadar ciddi adaletsizliklerin olduğu bir dönemde toplu sözleşme konusunda elini taşın altına koyan Bandırma Belediye Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm emekçilerimize, Belediyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ise konuşmasında: “Toplu Sözleşmemize hoş geldiniz. Üç dönemdir Bandırma CHP Belediyesi vatandaşlarına hizmet veriyor.  Üç dönemdir emekten, haktan, üretenden yana olan sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplu sözleşme sürecinde çalışanlarımızın emekleri ve alın terlerinin karşılığı olmasa da Belediyemizin imkanları doğrultusunda haklarını en üst düzeyde vermeye çalıştık. Türkiye’de açıklanan %12 enflasyona karşın biz çalışanlarımıza %21 oranında zam yaptık. Belediyecilik işi bütçe ve ekonomi işi. Bu bütçe ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet götürmeye hem de çalışanlarımıza en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz. Bugün 82 arkadaşımızın toplu iş sözleşmesini imzalayacağız ama Belediyemizde çalışan 770 personelimizin birçoğu da farklı kategoride çalışmakta ve buna uygun maaşlar almakta. İnşallah gönül ister ki herkes bu toplu sözleşmedeki çalışanlarımız veya memurlarımız gibi şanslı olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde KHK ile Belediye bünyesine katılan işçilerimizin de çalışma şartlarının değerlendirip alacakları maaş ve ücretleri diğer arkadaşlarımız ile eşitlemeye çalışacağız. Kolay bir iş değil ama bunu yapmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Yeni kaynaklarsa yeni kaynaklar üreteceğiz, gereken tüm fedakarlıkları yapacağız. Yapılan sözleşme çalışanlarımıza, sendikamıza ve Belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinize saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bandırma Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile tören son buldu.



Anahtar Kelimeler: TOPLU SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı