22 MYO ÖĞRENCİSİ ŞİŞECAM’DA STAJA BAŞLIYOR

22 MYO ÖĞRENCİSİ ŞİŞECAM’DA STAJA BAŞLIYOR

22 MYO ÖĞRENCİSİ ŞİŞECAM’IN YENİŞEHİR’DEKİ FABRİKALARINDA STAJA BAŞLIYOR

Üretim faaliyeti gösterdiği bölgelerde kalkınmaya destek olmak ve genç yetenekleri iş dünyasıyla tanıştırmak için çalışmalar yürüten Şişecam, bu yıl Bursa Uludağ Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden 22 Meslek Yüksek Okulu öğrencisini Yenişehir fabrikalarında staj programına dahil etti. Stajını başarıyla tamamlayan ve koşulları uygun olan öğrenciler Şişecam’ın iş fırsatlarında önceliklendirilecekler.

28.02.2024 - Cam ve kimyasallar sektörlerinin global oyuncusu Şişecam, üretim faaliyeti gösterdiği bölgeleri kalkındırmak için çalışmalarına kesintisiz devam ediyor. Tesislerinin bulunduğu bölgelerdeki genç yetenekleri iş dünyasıyla tanıştırmak için Meslek Yüksek Okulları (MYO) ile iş birlikleri gerçekleştiren Şişecam, Bursa Uludağ Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde eğitim gören 22 öğrenciye 4 aylık bir staj imkânı sağlayacak. Elektronik haberleşme, iklimlendirme-soğutma, makine, mekatronik ve üretimde kalite kontrol gibi bölümlerde okuyan bu öğrencilerden stajını başarıyla tamamlayan ve koşulları uygun olanlar Şişecam’ın iş fırsatlarında önceliklendirilecek. 

Bursa’da 2005 yılında cam ambalaj, 2007 yılında ise düz cam üretimi yapmaya başlayan Şişecam şehirde 1.000’in üzerinde istihdam sağlıyor. Düz cam fabrikasında, 2 düz cam hattı, 2 kaplama hattı ve 1 lamine hattı ile düz cam, kaplamalı cam ve lamine cam üretimi yapan Şişecam, cam ambalaj tesisinde ise 4 fırın ve 17 üretim hattı ile nitelikli ve katma değerli cam ambalaj ürünleri üretiyor. 

Şişecam Hakkında 

1935 yılında dünyanın saygı duyduğu global lider Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında en büyük iki, cam ambalaj ve düz cam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer almaktadır. Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. 

Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de yürütmektedir. 

Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 88 yıllık deneyim, 25 Bini aşkın çalışan, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşım ile büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır. www.sisecam.com.tr



Cengiz
29.02.2024 11:36:12
Şişecam borsa yatırımcısını küstürdü kimsede güven bırakmadı lütfen kağıdıfınıza sahip çıkın saygıkar

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı