23 yıldır unutulmayan acı

23 yıldır unutulmayan acı

Ülkü Ocakları, yıl dönümünde Hocalı katliamı andı.

 

Bandırma Ülkü Ocakları, Azerbaycan, Dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Türk Hocalı kasabasında işgalci Ermeni işgalcileri tarafından gerçekleştirilen saldığı sonucu meydana gelen katliamı 23. Yılında bir kez daha, acı nefret ve kinle andılar.

Bandırma Ülkü Ocaklarının Cumhuriyet atını önünde Azerbaycan bayrağı açarak gerçekleştirdikleri anma töreninde, Başkan Bahadır Genç yazılı bir basın bildirisi okudu.

Bandırma Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Genç;” 23 yıl önce bugün Türk toprağı Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında Ruslardan aldığı destek ve cesaretle saldıran Ermeni işgalciler, Hocalıda 25 Şubat`ı 26 Şubat`a bağlayan gece çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 613 kişi hayatını kaybetmiştir.”

Katliam da 487 kişi yaralanmış 150 soydaşımız kaybolmuş ve binlercesi esir alınmıştır. 26 Şubat 1992 tarihinde Türkler yüzyılın en acımasız soykırımına maruz kalmıştır.  Bu vahşet ve haksızlıklar karşısında Azerbaycan yalnız değildir.  Azerbaycan meselesi gibi tüm Müslüman Türk katliamları hafızalarımıza yerleşmeli önümüzdeki nesillere aktarmalıyız.  Cenabı Allah bizlere bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Allah Türkü korusun ve yüceltsin!  Ne mutlu Türküm diyene!.”



Anahtar Kelimeler: 23 yıldır unutulmayan acı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı